Дайджест новин: чим живе та дихає команда факультету захисту рослин, біотехнологій та екології в цьому місяці.

22 травня 2024 року
  Травень завжди насичений на події для факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, зокрема, й для університету, оскільки весь місяць триває підготовку до відзначення 126-ї річниці НУБіП України. Нагадаємо, що День університету цьогоріч припадає на 31 травня, а напередодні, 28 травня, пройдуть вибори ректора, тому дні активні та відповідальні. Крім того, науково-педагогічні працівники проводять кропітку роботу над профорієнтацією, адміністрація факультету контролює перебіг навчального процесу, куратори академічних груп слідкують за роботою в гуртожитках, поліпшують побут та примножують студентську працелюбність і дисципліну.

  15 травня пройшов легкоатлетичний крос з нагоди 126-ї річниці НУБіП України в нацпарку «Голосіївський». Загалом на крос зареєструвалися 121 хлопець і 44 дівчини, хлопці мали подолати дистанцію у 1600 м, а дівчата 800 м. Марта Гончарук, студентка 3 курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», здобула І місце серед дівчат по університету. У загальному підсумку в легкоатлетичному кросі факультет захисту рослин, біотехнологій та екології отримав срібло!

 

 

  В умовах повномасштабної війни все більш актуальним питанням для вивчення стають проблеми збереження водних та земельних ресурсів, продовольча й водна безпека, збереження біорізноманіття, а також екоцид. Під впливом бойових дій, водна інфраструктура зазнає чи не найбільшого випливу, військові дії завдають суттєвих пошкоджень, що спричинює затопленню територій, винесенню відходів різного походження до водних об’єктів, скиданню недоочищених стічних зворотних вод та інше. Знання щодо роботи гідроелектростанцій та функціонування водосховищ є досить важливими інструментами для майбутніх фахівців, що навчаються на факультеті здобуваючи ОС «Бакалавр», «Магістр» та доктора філософії зі спеціальності 101 «Екологія». З цією метою 15 травня керівництво факультету захисту рослин, біотехнологій та екології НУБіП України підписали угоду про співпрацю між філією «Каскад Київських ГЕС та ГАЕС» ПрАТ «Укргідроенерго». Угода спрямована на посилення співпраці в рамках проведення спільних наукових робіт з актуальних тем сьогодення щодо євроінтеграції, розробки рішень на базі зеленої угоди ЄС для відновлення водної галузі України, також угода направлена на обмін досвідом та інформацією.

  15 травня пройшло фінальне засідання ХІIІ «Фестивалю студентської науки-2024», де відбулося підбивання підсумків та визначення кращих студентських наукових гуртків університету. Гурток кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин «Еntomologists» на чолі з науковим керівником, асистентом кафедри Ольгою Статкевич та старостою Оленою Логвиненко виборов IІ місце! Слід зазначити, що минулого року в період війни студенти підготували 1997 публікацій, а 2549 студентів університету представили результати своїх досліджень на всеукраїнських та міжнародних наукових конференціях. За результатами І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей МОН України у 2023/2024 навчальному році 273 студенти університету стали переможцями. В тому числі й студент спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Максим Коковін став переможцем Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з «Біотехнології» отримавши диплом ІІ ступеня! Максим під науковим керівництвом завідувача кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики, професора Світлани Прилуцької, представляв результати наукового дослідження на тему «Підходи боротьби мікроплазмовою контамінацією у культурі клітин».

 

  16 травня, у третій четвер травня, всі українці відзначили День вишиванки. Кожна сорочка — це унікальний витвір, який об’єднує українців з нашим минулим та одночасно є символом сучасності. Крім того, вишиванка — це оберіг, де колір, форма, крій, матеріал, орнамент мають особливе значення. На факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології студенти та викладачі зібралися на урочисту зустріч в рамках свята, з радістю одягли свої вишиванки, аби підкреслити єдність народу, любов до українських традицій та мистецтва, наголосити на важливості патріотичного виховання молоді й підтримки захисників України в цей непростий для країни час.

 

 

  16 травня студенти факультету та асистент кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин Сергій Мороз взяли участь у змаганнях з перетягування каната. За результатами змагань команда факультету захисту рослин, біотехнологій та екології виборола перемогу в суперників з гуманітарно-педагогічного факультету та перейшла до наступного туру.

 

 

  20 травня з нагоди 126-ї річниці НУБіП України пройшли змагання між академічними групами I та II курсів університету на звання «Краща спортивна група НУБіП». Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології представляли студенти 2 група I курсу спеціальності 202 «Захист та карантин рослин».

 

 

  21 травня в рамках профорієнтації факультет приймав гостей з ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБІП України», який цьогоріч відзначив своє 10-річчя! Науково-педагогічні працівники кафедр із задоволенням провели цікаву екскурсію корпусом, аудиторіями й лабораторіями, розповіли про наукові експерименти, показали обладнання, експонати, колекції, якими користуються наші дослідники. Студенти коледжу побачили, як працюють мікроскопи, бінокулярні лупи, термостати, ламінарні бокси, переглянули гербарні та фіксовані зразки рослин з ознаками хвороб, побачили колекцію рослин у культурі in vitro, зрозуміли, як проводять діагностику хвороб молекулярними методами. Отримали актуальну інформацію щодо вступу-2024, терміни подачі документів, дізналися про переваги навчання в університеті, на факультеті, зрозуміли, що у наших студентів є можливість отримати подвійні дипломи, проходити практику не тільки в провідних лабораторіях і компаніях України, а й за межами країни (в Нідерландах, Польщі, Норвегії та ін.), навчатися іноземними мовами. Крім того, всі студенти забезпечені гуртожитком, живуть в межах мальовничого нацпарку «Голосіївський», ведуть активне різноманітне життя поза навчанням: відвідують спортивні секції, творчі й мистецькі колективи, наукові гуртки, екскурсії, театри. Також, гості дізналися про місця та посади працевлаштування після університету, взяли до уваги, що факультет працює з Радою роботодавців, допомагає студентам зі стажуванням.

 

 

 

  Продовжуємо рухатися вперед, в такому ж активному темпі, крок за кроком до поставлених цілей! Щиро вдячні працелюбній команді факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, викладачам і студентам за плідну працю, вагомі здобутки й досягнення, які стануть міцним фундаментом, опорою для майбутнього покоління вступників!

Наталія Батрак

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook