Акредитація освітніх програм бакалаврату й магістратури у 2023-2024 році успішно завершена

20 травня 2024 року
  Досить напруженим видався 2023-2024 рік щодо акредитацій освітніх програм бакалаврату та магістратури. Починаючи з вересня 2023 року в нашому університеті акредитувалися двадцять п’ять освітніх програм, у тому числі по дві з них з ВСП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» та ВСП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут».
  Незважаючи на тісний графік, підготовка та проведення акредитації всіх освітніх програм пройшли вдало. Отримано багато нового досвіду. Так, вперше  освітньо-наукова та освітньо-професійна програми магістратури за спеціальністю «Агроінженерія» (Агроінженерія) успішно пройшли спільну акредитацію в першому семестрі, а дві освітньо-професійні програми бакалаврату спеціальності «Філологія» (Англійська мова та друга іноземна і Німецька мова та друга іноземна) – у другому семестрі. Чотири освітні програми провели акредитацію за спрощеною процедурою, в тому числі дві з яких – ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут».
  Вперше акредитовано такі освітні програми як «Журналістика», «Міжнародний туристичний бізнес», «Нутриціологія здорового харчування» та «Фізична культура і спорт».
 
  Результатом напруженої роботи стало оновлення цілої низки магістерських та бакалаврських акредитаційних сертифікатів. Так у першому семестрі 2023-2024 н.р. університет отримав вісім акредитаційних сертифікатів за магістерськими освітніми програмами, сім з яких – п’ятирічні та один – річний, проведений за спрощеною процедурою.
У другому семестрі оновлено сімнадцять акредитаційних сертифікатів, з яких тринадцять – п’ятирічні та чотири – річні, за спрощеною процедурою.
  Стан акредитації наших освітніх програм можна побачити в реєстрі ЄДЕБО за посиланням https://registry.edbo.gov.ua/university/7/study-programs/. З сертифікатами про акредитацію можна ознайомитись в рубриці «Освітня діяльність» за посиланням https://nubip.edu.ua/node/55367.
 
  Щиро вітаємо гарантів, проектні групи, завідувачів кафедр, деканів і директорів та їх заступників – всіх хто на різних етапах підготовки забезпечив успішне проходження акредитації! Попереду – новий етап удосконалення акредитованих освітніх програм, у тому числі й завдяки реалізації рекомендацій експертних груп та галузевих експертних рад Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Бажаємо нашим освітнім програмам найкращих студентів, постійного розвитку і процвітання, а нашій Україні – якнайшвидшої Перемоги!
 
 Лариса Кліх,
завідувач навчально-методичного відділу

    

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook