Студенти-першокурсники опановують майбутній фах під час практичної підготовки в навчально-дослідних господарствах

20 травня 2024 року
  Студенти-першокурсники закінчують свій перший в стінах університету навчальний рік. Багато отримано нових знань, пройдено нових дисциплін і на завершення закріплення теорії на практиці. Отже, деканати агробіологічного та ветеринарного факультетів організували для першокурсників двотижневе практичне навчання на базі наших навчально-дослідних господарств – Великоснітинського НДГ ім. О.В. Музиченка та Агрономічної дослідної станції.

  Для майбутніх агрономів дуже добре визначений час практики – посівна кампанія. А це значить, що є чому повчитися: яка техніка використовується для виконання технологічних операцій, як виставляється норма висіву на сівалках під різні культури, які технології застосовуються у реальному виробництві. У Великоснітинському НДГ своїм досвідом із задоволенням ділиться головний агроном господарства Сергій Запольський, а також його помічник – студент 3 курсу агробіологічного факультету Михайло Генералов, який цього року прийшов на роботу в господарство, продовжуючи навчання в університеті. Разом з досвідченими викладачами, керівниками практик, студенти пройшли навчання з рослинництва, землеробства, ентомології та фітопатології. Тепер в аудиторіях вони будуть впевненіше відчувати себе, адже вже знайомі з предметом вивчення в реальності.

  Багато справ і у практикантів ветеринарного факультету. Кожного дня вони опановують нові навички: як вакцинувати тварин, відбирати кров, забезпечувати профілактику різним захворюванням та іншим складностям і премудростям ветеринарії, як кажуть «набивають руку», щоб потім виконувати свою роботу впевнено і кваліфіковано.

  Керівництво господарств добре подбало про організацію практичного навчання. В кімнатах виконано косметичний ремонт, закуплене необхідне обладнання, постільна білизна, є гаряча вода, працює їдальня, де можна смачно і недорого поїсти. Також у вільний час за бажанням можна розім’ятися на спортивному майданчику.

Микола Грунтковський,
начальник відділу організаційної
діяльності НДГ, Боярської ЛДС
та навчально-виробничої практики

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook