Хіміки-токсикологи регіональних лабораторій Держпродспоживслужби України підвищили кваліфікацію на факультеті ветеринарної медицини в НУБіП України

18 травня 2024 року
ФВМ НУБіП України

   З 29 квітня по 10 травня 2024 р. згідно плану-графіку підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівників і спеціалістів державних установ, які належать до сфери управління Держпродспоживслужби в НУБіП України підвищували кваліфікацію слухачі потоку «Керівники та фахівці підрозділів: біохіміки з фізико-хімічних та біохімічних досліджень, хіміко-токсикологи».

  Заняття проводили викладачі факультету ветеринарної медицини і фахівці Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК НУБіП України.

   Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні теми:

  • Перспективи ветеринарної освіти і науки в Україні, як фактор забезпечення здоров'я нації в умовах глобалізації світової економіки.

  • Післядипломна освіта лікарів ветеринарної медицини в Україні.

 

  • Токсикологія пестицидів. Хімічна, виробнича, гігієнічна класифікація пестицидів.

  • Методи визначення сечовини, нітратів, нітритів, кислотного та перекисного числа жиру, кухонної солі, активності уреази в біоматеріалі та кормах. Верифікація та оцінка придатності методів, інтерпретація та оформлення результатів у відповідності до ЄС вимог.

 

  • Система управління якістю в хіміко-аналітичних лабораторіях у відповідності до ЄС вимог.

 

  • Євро-інтеграційний ракурс огляду проблеми випробувань засобів захисту рослин в Україні.

 

  • Використання молекулярно-генетичних методів дослідження для контролю якості і безпеки продукції АПК.

 

  • Проблеми під час аналізувань методом газової хроматографії та шляхи їх вирішення на прикладі визначення жирнокислотного складу.

  • Газова та рідинна хромато-мас-спектрометрія в хіміко-аналітичних дослідженнях.

  • Фальсифікація рослинних олій та сучасні методи її виявлення.

  • Визначення мікотоксинів у зерні методом LC-MS/MS з використанням модифікованої пробопідготовки QuEChERS.

  • Актуальні питання лабораторної оцінки якості продукції.

 

  • Визначення поліароматичних вуглеводнів (ПАВ).

  • Використання окремих біохімічних аналізаторів для визначення біохімічних показників у біозразках.

   Кожен із викладачів задіяних у підвищення кваліфікації обов’язково проводив профорієнтаційну роботу. Слухачів було ознайомлено з перевагами навчання і правилами прийому до НУБіП України. Особливо акцентовано увагу на спеціальність 211 «Ветеринарна медицина» за якою ведеться підготовка на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України.

 Відповідальний за післядипломну освіту на факультеті ветеринарної медицини привітав слухачів із закінченням навчання та побажав високих професійних досягнень і щоб набуті знання у НУБіП України приносили матеріальне та моральне задоволення. 

   Слухачі підвищення кваліфікації подякував науково-педагогічному колективу НУБіП за їхню працю та ті знання, які вони отримали в Університеті.

  Окремо висловили щиру вдячність керівництву Національного університету біоресурсів і природокористування України за відмінно організоване навчання.

Григорій Бойко,
доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії
відповідальний за післядипломну освіту на факультеті ветеринарної медицини

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook