Вибір майбутнього: інтерв'ю з абітурієнтом до магістратури юридичного факультету Святославом Ямковим

18 травня 2024 року
  Вибір професії – це важливий крок у житті кожного молодого спеціаліста. Співробітниці кафедри теорії та історії держави і права Світлана Авраменко та Анна Мельник поспілкувалися зі Святославом Ямковим, абітурієнтом магістратури юридичного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України, який поділився своїми думками про навчання, майбутню професію та плани на майбутнє.
 
  • Чому ви вирішили продовжити навчання в магістратурі?

Юриспруденція завжди була моєю пристрастю. Я вважаю, що ця сфера дає змогу впливати на справедливість у суспільстві. Магістратура дозволяє поглибити знання, отримати спеціалізовані навички та відкрити нові можливості для кар'єрного зростання.
 
  • Назвіть три причини, чому ви обрали для себе магістратуру саме в НУБіП України?

По-перше, це моя альма-матер, саме тут я здобув ступінь бакалавра. По-друге, мені на власному досвіді відомо, наскільки професійні викладачі працюють на юридичному факультеті НУБіП, зокрема і практикуючі юристи. По-третє, такої кількості цікавих заходів (різні ігри, судові засідання, майстер-класи) я не зустрічав в жодному іншому закладі вищої освіти.
 
  • Як ви готуєтеся до вступу в магістратуру, що саме вивчаєте зараз?

— Я ретельно готуюся до ЄВІ, зокрема приймаю участь в практичних тренінгах з логіки, організованих кафедрою теорії та історії держави і права. Крім того, я постійно вдосконалюю свої навички з англійської мови, адже це є важливим для моєї спеціалізації.
 
  • Чи є у вас якісь конкретні цілі або плани на майбутнє після закінчення магістратури?

— Після закінчення магістратури я планую працювати у районному суді, а моя довгострокова мета – працювати суддею. Я вважаю, що це одна з найважливіших ролей у правовій системі, яка дозволяє безпосередньо впливати на дотримання закону та справедливості.
 
  • Що ви можете порадити тим, хто тільки обирає для себе професію юриста?

— Я хочу порадити всім, хто обирає професію юриста, бути готовими до постійного навчання та самовдосконалення. Юриспруденція – це сфера, яка постійно розвивається, тому важливо бути в курсі законодавчих змін і нових практик. Крім того, необхідно розвивати навички критичного мислення та аналізу, а також бути чесним і етичним у своїй роботі. Ну і, звичайно, ретельно підійти до вибору місця навчання, адже якісна освіта напряму впливає на карʼєру людини.
 
Світлана Авраменко, Анна Мельник,

кафедра теорії та історії держави і права 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook