На шляху до європейської акредитації: амбасадори з питань біозахисту приступили до виконання своїх обов’язків на факультеті ветеринарної медицини

17 травня 2024 року
  У ході підготовки факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України до акредитації Європейською асоціацією закладів ветеринарної освіти відбулись зустрічі представників проєктної групи з розробки Інструкції щодо питань біозахисту на факультеті ветеринарної медицини зі студентами і представниками кожного зі структурних підрозділів факультету.

   Зi вступним словом до учасників зустрічі звернувся декан факультету ветеринарної медицини, академік НААН України Микола Цвіліховський, який наголосив на необхідності впровадження сучасних підходів щодо біозахисту на факультеті.

 

   Наступним етапом зустрічі було ознайомлення учасників з напрацьованими підходами щодо біозахисту і стратегією їхньої реалізації. З презентацією виступила координатор міжнародних програм факультету, професор Марина Галат. У ході презентації було акцентовано увагу студентів і викладачів на таких основоположних питаннях впровадження системи біозахисту, як зонування приміщень, використання засобів індивідуального захисту, правильного поводження з біологічними об'єктами та багатьох інших.

 

   За результатами зустрічей, спочатку зі студентами першого і другого курсів, а потім третього-шостого курсів факультету, було обрано і призначено у амбасадорів з питань біозахисту. Їхньою основною функцією стане запровадження в кожній академічній групі культури біозахисту.

   На зустрічах з відповідальними представниками від кожного структурного підрозділу факультету ветеринарної медицини з питань біозахисту обговорено питання системної роботи для забезпечення біозахисту у ході використання в роботі і навчанні біологічних зразків, хімічних речовин, розробки Інструкцій з біозахисту відповідно до потреб кожного структурного підрозділу, а також потреба в розмежуванні зон і запровадженні інформаційних таблиць з позначками у відповідних місцях для інформування відвідувачів факультету, студентів, викладачів і обслуговуючого персоналу.

 

   Впровадження корпоративної культури з біозахисту на факультеті ветеринарної медицини відбувається в контексті підготовки до проходження факультетом акредитації Європейською асоціацією закладів ветеринарної освіти. При цьому взаємодія і навчання проєктної групи з акредитації відбувається за підтримки міжнародного проєкту «Покращення законодавства, контролю безпечності харчових продуктів, здоров’я і благополуччя тварин в Україні» під керівництвом Боріса Антуновіча, де провідним експертом з акредитації закладів ветеринарної медицини зазначеної Асоціації є Крістоф Буго.

   Зазначені зустрічі тепер відбуваються на постійній основі, так само як і підготовчі заходи задля подальшої успішної акредитації факультету Європейською асоціацією закладів ветеринарної освіти.

Микола Цвіліховський,
декан факультету ветеринарної медицини

Марина Галат,
керівник міжнародних програм
факультету ветеринарної медицини

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook