Яскравий І етап Фестивалю студентської науки-2024 на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології

11 травня 2024 року
  Щорічно навесні Національний університет біоресурсів і природокористування України святково розпочинає Фестиваль студентської науки! Подія збирає молодих вчених, студентську та аспірантську наукову спільноту з метою розвитку наукової та інноваційної діяльності, залучення молоді до наукової роботи, участі в студентських наукових гуртках, з нагоди відзначення 126-річчя університету та Дня науки.

  На І етапі Фестивалю, що проходив з 15 квітня по 07 травня 2024 року факультет захисту рослин, біотехнологій та екології представив 14 студентських наукових гуртків, які презентували наукові здобутки за минулий рік та стратегію розвитку на майбутній. Спочатку експертне журі оцінило інформацію розміщену на вебсторінках гуртків, а вже 07 травня пройшло очне засідання із заслуховуванням звітів старост.

  Оцінювали звіти та досягнення наукових гуртків професійні члени журі, які включали в себе представників Спілки молодих вчених НУБіП України: Юлія Дмитренко (агробіологічний факультет), Оксана Пилипчук (факультет харчових технологій та якості продукції АПК), Василь Ломага (ННІ лісового і садово-паркового господарства), Ради аспірантів: Орест Ковальчук (ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження), Ярослав Понзель (факультет інформаційних технологій), Студентського наукового клубу: Катерина Маньків, Назар Тарнавський, а також НПП факультету захисту рослин, біотехнологій та екології доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю Євгеній Бережняк, асистент кафедри ентомології, інтегрованого захисту і карантину рослин Ольга Статкевич.

 

 

  Слід зазначити, що наукові гуртки факультету постійно модернізують власні дослідження та розробки, формують новий стиль проведення досліджень, уміло поєднуючи очні зустрічі із дистанційними формами роботи. Також, активно публікують результати своїх унікальних досягнень, беруть участь у конкурсах студентських наукових робіт та олімпіадах, що значно підвищує їх фаховий рівень.

  В умовах таких високих рівнів досягнень гуртків, експертному журі було надзвичайно важко виділити переможців та призерів. У цьому році всі гуртки проявили себе максимально амбітними та налаштованими на перемогу, тому бали члени журі рахували до сотих! Проте, у результаті підрахунку голосів, призерами І етапу Фестивалю студентської науки-2024 року стали наступні гуртки:

  • І місце виборов студентський науковий гурток «Entomologist» (староста гуртка Олена Логвиненко, науковий керівник — PhD, асист. Ольга Статкевич).
  • ІІ місце з мінімальним розривом завоював гурток «Екологічний моніторинг» (староста гуртка Валерія Скряга, науковий керівник — ст. викл. Анна Сальнікова).
  • ІІІ місце розділили між собою 2 команди, а саме: гурток «Екологія довкілля» (староста гуртка Аріна Боровик, доповідала Кіра Комашко, науковий керівник — к.с.-г.н., доц. Євгеній Бережняк) та гурток «Фітопатологія» (староста гуртка Руслан Круковський, науковий керівник — д.с.-г.н., доц. Мирослав Піковський).

 

  Щиро вітаємо гурток «Entomologist», старосту гуртка Олену Логвиненко й наукового керівника Ольгу Статкевич із виходом у фінал Фестивалю студентської науки-2024, що відбудеться вже 15 травня! Бажаємо успіхів, завзятості, натхнення та беззаперечної перемоги! Дякуємо керівникам гуртків та їх старостам за чудове представлення своєї діяльності, наполегливу, плідну роботу, за яскраві емоції під час І етапу! Всім учасникам бажаємо подальших успіхів в досягненні нових наукових вершин, величезних можливостей, творчих злетів, бажаємо не зупинятися на досягнутому й завжди рухатися лише вперед!


Наталія НЕСТЕРОВА,
голова ради молодих вчених ФЗРБтаЕ 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook