Про візит співробітників НУБіП України до Загребського Університету

30 квітня 2024, 10:00

З 22 по 26 квітня 2024 року доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Катерина Алексеєва з факультету аграрного менеджменту та старший викладач кафедри фінансів з економічного факультету Максим Клименко відвідали Загребський Університет в Хорватії з метою розвитку співпраці в рамках Erasmus+. 

 

Загребський Університет є найбільшим у Хорватії і включає 31 факультет, 3 мистецькі академії та 42 бібліотеки. Наукові дослідження, які проводяться в Загребському Університеті, є на сьогодні половиною всіх наукових досліджень країни.

Для делегації з НУБіП України візит до Загребського Університету розпочався (відповідно до запропонованого приймаючою стороною та затвердженого завчасно плану роботи) із зустрічі Йосипом Юрачеком, професором факультету сільського господарства Загребського Університету та координатором програми AgriMBA, стосовно співробітництва в рамках мережі AgriMBA – заочною Міжнародною магістерською програмою МВА, що має міжнародну акредитацію AgriMBA ICA та яка акредитована та успішно функціонує уже понад 5 років на факультеті аграрного менеджменту.

 

Уже в перший день Катерина Алексеєва та Максим Клименко мали можливість познайомитися з завідувачами кафедр факультету сільського господарства та підготуватися до презентації своїх факультетів з метою обговорення розвитку співробітництва на зустрічі, яка була запланована на наступний день.

Презентуючи свої факультети, представники НУБіП України зробили акцент на потужній міжнародній складовій, орієнтації на міжнародну наукову та освітню співпрацю. На факультеті аграрного менеджменту та економічному факультетах НУБіП України уже протягом тривалого періоду успішно функціонують групи з англійською мовою викладання фахових дисциплін. Розвиток співробітництва у напрямку підписання угод щодо програм подвійних дипломів може бути цікавим як для українських студентів так і для їх хорватських колег. На разі студенти НУБіП України можуть бути учасниками програм студентської мобільності за Erasmus+, обираючи для опанування дисципліни, які їм цікаві.

 

Результативною також видалася розмова з заступником декана факультету економіки та бізнесу Якшою Крішто, який розповів про освітні програми на його факультеті та можливості щодо розвитку співпраці.

 

Потрібно сказати, що народ Хорватії відчуває значну щиру емпатію до українців та висловлює свою підтримку. Наприкінці минулого століття Хорватія також стала об’єктом невиправданої агресії з боку Сербії, і переважна більшість дорослого населення країни пережило жахи бомбардувань у дитинстві. Хорвати визнають Україну надзвичайно важливою країною для співпраці у всіх сферах, а українців приймають як найближчих друзів, акцентуючи увагу на спорідненості наших народів, їх мови та культури.

   

Під час семінару за участі викладачів та студентів Загребського Університету Максим Клименко представив надзвичайно інформативну презентацію стосовно викликів в сільському господарстві України, які виникли внаслідок агресії рф. Розпочавши з загальної інформації про Україну, Максим Клименко зробив акцент на важливості сільського господарства України для внутрішнього розвитку та для світу, а потім перейшов до втрат, які стали наслідком розпочатої широкомасштабної війни росії проти нашої Батьківщини. Хорватських колег зацікавила інформація щодо частки аграрних холдингів і малого та середнього бізнесу у загальному виробництві сільськогосподарської продукції. Дискусія, яка зав’язалася після презентації була досить тривалою та відзначалася певною емоційністю. Учасники семінару довго не розходилися, а потім подякували доповідачу та обмінялися контактами.

Дякуємо хорватським колегам за теплий прийом та сподіваємося розвивати наукову та освітню кооперацію у майбутньому!

 

Катерина АЛЕКСЕЄВА,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

Максим КЛИМЕНКО,
старший викладача кафедри фінансів

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook