«Голосіївська весна – 2024»: день третій, вирішальний

26 квітня 2024 року

Стояла я і слухала весну,
Весна мені багато говорила,
Співала пісню дзвінку, голосну
То знов таємно-тихо шепотіла.
Вона мені співала про любов,
Про молодощі, радощі, надії,
Вона мені переспівала знов
Те, що давно мені співали мрії.
Леся Українка

  Ось так і ми в нашому університеті: третій день поспіль слухаємо «Голосіївську весну». На ній і дзвінкі, голосні пісні, і тихі, задушевні. А мрії у всіх одинакові – Перемога, тож саме ця тематика є провідною канвою Фестивалю.

  Третього дня на сцену актової зали першими вийшли представники факультету харчових технологій і управління якістю продукції АПК – і глядачі знову перенеслися у мальовничі Семигори, в гості до Кайдашів. Знайомство з версією «Кайдашевої сім’ї» від харчовиків перепліталося з насолодою від голосу Владислави Дьякової і в народній «Горіла сосна», і в «Єднаймося, люба родино!», а НУБіП таки велика родина!

 

 

  Високо оцінило журі і студентів факультету землевпорядкування. І хоча це була найменша творча команда на фестивалі, але, як говорить народна мудрість, «маленька праця краща за велике безділля», тому варто назвати цих чотирьох талановитих красунь, які захистили честь всього факультету: Аліна Красносільська, Альона Опрієнко, Анна Сітайло, Юлія Коробова.

 

 

  У програмі ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження напрочуд гармонійно поєдналися естрадний, академічний та народний жанри. Інструментальних композицій на фестивалі було небагато, тож Анастасію Бузаєву слухали дуже уважно, а поезія Дмитра Осторового «НУБіП» наче продовжила думки харчовиків про родинне єднання.

 

  Серіал «Мама» про жінку, син якої потрапив у полон і єдиним шансом його повернути було вирушити самостійно на його пошуки, пройти довгий шлях, змінити міста і села, пройти блокпости і кабінети місцевої влади, зустрітися віч-на-віч з ворогом, ліг в основу театральної композиції від студентів юридичного факультету. У неї вплелися і пісня «Мить», і авторська поезія «Для нас усіх ти став героєм», і «Ой у лузі червона калина»…

 

  Найважче, мабуть, було ННІ лісового і садово-паркового господарства, адже вони останніми представляли свою програму, тож, здавалося, що ще можна було показати, щоб здивувати журі? А таки здивували: ведуча Юлія Подя хвилювалася, але так щиро представляла номери і виконавців, що вони не змогли підвести її, були переконливими і проникливими.

 

  І от прийшов той час, коли журі підводило підсумки. Як завжди, у суперечках, з твердим відстоюванням своєї думки, але вердикт є.
  У номінації «Воля до перемоги» першість посів факультет землевпорядкування; кращими в номінації «Гармонія жанрів» були студенти ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження; за «Відданість класиці» нагороду отримає творча команда факультету харчових технологій і управління якістю продукції АПК; «Втіленням сучасності» стали представники факультету конструювання і дизайну; «Smile-премія» буде в руках факультету захисту рослин, екології та біотехнологій; факультет інформаційних технологій став першим в номінації «Креативна візуалізація»; ННІ неперервної освіти і туризму – в номінації «Єдність поколінь»; економічний факультет – у «Калейдоскопі емоцій».

Почесне третє місце журі віддало факультету аграрного менеджменту, ННІ лісового і садово-паркового господарства та юридичному факультетові.
Друге місце цьогоріч у механіко-технологічного факультету і факультету тваринництва та водних біоресурсів.
Пальму першості вибороли студенти факультету ветеринарної медицини.
Гран-прі буде в руках агробіологічного факультету.

  Змагалися за почесні місця і відокремлені підрозділи НУБіП України. Тож 3-є місце серед них виборов Ірпінський фаховий коледж, друге Бережанський фаховий коледж, перше Бережанський агротехнічний інститут.

  Вітаємо переможців, дякуємо учасникам за цікаві програми, патріотизм і натхнення, журі – за плідну роботу і достойну оцінку студентської творчості.

 

Нагородження кращих відбудеться у рамках проведення

Дня університету.
  Сподіваємося, наступна «Голосіївська весна» відбуватиметься в мирній Україні.

 

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook