ДВА ДНІ ПЛІДНОЇ РОБОТИ ХII-ої МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «НАУКОВІ ЗДОБУТКИ У ВИРІШЕННІ АКТУАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ ВИРОБНИЦТВА ТА ПЕРЕРОБКИ СИРОВИНИ, СТАНДАРТИЗАЦІЇ І БЕЗПЕКИ ПРОДОВОЛЬСТВА»

22 квітня 2024 року
НУБІП України
     Пленарне засідання першого дня ХII Міжнародної науково-практичної конференції «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства» присвяченої 15-ти річчю факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК було насичене цікавими, змістовними, націленими на вирішення проблем нелегкого сьогодення і обнадійливого майбутнього в харчових та переробних виробництвах.
          І після невеликої перерви ініціативу перехопили секційні засідання:
Секція 1 - Інноваційні технології переробки продовольчої сировини;
Секція 2 - Процеси і обладнання виробництва та переробки продукції АПК;
Секція 3 - Стандартизація, сертифікація та управління якістю продукції АПК;
Секція 4 - Досягнення нутриціології у збереженні здоров’я населення.
 
  
 
 
 
        В роботі секцій крім науковців Національного університету біоресурсів і природокористування України активну участь прийняли представники ще 18-ти провідних наукових установ України, а саме: Національного університету харчових технологій (м. Київ), Інституту продовольчих ресурсів НААН України (м. Київ), Київського кооперативного інституту бізнесу і права (м. Київ), Інституту технічної теплофізики НАН України (м. Київ), Національного наукового центру «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича» (м. Київ), Одеського національного технологічного університету (м. Одеса), Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Науково-дослідний та проектний інститут стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції» (м. Одеса), Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя (м. Тернопіль), Інституту магнетизму НАН України (м Київ), Українського державного університету імені Михайла Драгоманова (м. Київ), Інституту геології й геохімії горючих копалин НАН України (м. Львів), ТОВ «САНФЛОРА» (смт. Вороновиця, Вінницька обл.), Поліського національного університету (м. Житомир), Київського національного університету культури і мистецтв (м. Київ), Херсонського державного аграрно-економічного університету (м. Херсон), Державної установи «Інститут медицини праці імені Ю.І. Кундієва» НАМН України (м. Київ), Тернопільського національного медичного університету ім. Івана Горбачевського (м. Тернопіль), Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара (м. Дніпро).
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
     Також наш науковий захід неоминув уваги і науковців з зарубіжних наукових установ, які презентували результати своїх наукових досліджень в секційних засіданнях. Це предстаники з таких установ: Tashkent State Technical University (Узбекистан), Karakalpak State University named after Berdakh (Узбекистан), Slovak University of Agriculture in Nitra (Словацька республіка), Варшавський технологічний університет (Польща), Istanbul technical university (Туреччина), Avignon Université (Франція), Оздоровчий Центр "Chambers Center for Well-Being", Асоціація Апітерапевтів Америки, Нью-Джерсі (США).
 
Разом на конференцію надійшло 248 тез доповідей, 103 з яких було заслухано під час секційних засідань протягом двох робочих днів. Роботи були присвячені дослідженням в харчових технологіях, процесах і обладнанні харчових виробництв, розробленню нових видів харчових продуктів, стандартизації і сертифікації продукції та технологій в АПК, удосконаленні та розробці раціонів харчування для різних верств населання, та багато інших. Зацікавленість до всіх без винятку робіт можна було спостерігати за тими цікавими і допитливими запитаннями від студентів та аспірантів і побажаннями подальших наукових звершень від досвідчених науковців. В ході проведення секційних засідань народжувалися нові ідеї і подальші напрямки наукових робіт.
За результатами роботи секцій були визначені переможці, які отримали дипломи І, ІІ і ІІІ ступеню. Всім учасникам конференції було вручено сертифікати учасника.
При підведенні підсумків учасники відмітили високу якість організації та проведення конференції, і висловили надію про подальше спілкування з порушених наукових тем в подальшому, тому що такі наукові заходи посідають важливе місце у вирішенні наукових, практичних, і методичних проблем та сприяють узагальненню і поширенню результатів наукових досліджень. Особливо це стосується молоді, яка під час проведення таких конференцій підвищує свій науковий рівень, розширює кругозір, налагоджує стосунки з дослідниками інших наукових установ. Така консолідація зусиль вчених направлена на розробку ефективних методів, технологій і обладнання для виробництва безпечної, якісної сировини та харчових продуктів.
 
Ми з нетерпінням чикатимемо наших колег з цікавими доповідями.
До наступних зустрічей!
 
Максим Гудзенко
 відповідальний секретар конференції,
 доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook