Інновації в харчовій промисловості, якість і безпечність продукції та досягнення нутріціології обговорили на секційних засіданнях ХІІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

19 квітня 2024 року

     18 квітня 2024 року на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулась ХІІ “Міжнародна науково-практична конференція вчених, аспірантів і студентів” присвячена 15-ти річчю факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

        На початку роботи секцій конференції з вітальним словом до учасників конференції звернулась заступник декана факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Наталія Слободянюк.

       Наталія Слободянюк привітали учасників конференції з сьогоднішнім науковим святом для студентів, аспірантів та молодих учених, побажали наснаги та плідної роботи. 

     У роботі секцій взяли участь студенти, аспіранти, молоді учені факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, колеги факультету з Вроцлав, Словаччина, Ташкент  та фахівці, які займаються виробленням інноваційної харчової продукції, дослідженням якості та безпеки сировини та харчових продуктів, та переробкою продовольчої сировини.

      Під час роботи секції “Інноваційні технології переробки продовольчої сировини” (голова - доцент кафедри  технології м’ясних, рибних та морепродуктів Олександр Савченко, секретар - доцент кафедри  технології м’ясних, рибних та морепродуктів Ігор Устименко)  молоді учені, аспіранти та студенти присутнім представили результати своїх наукових досліджень, що стосувалися тематик удосконалення та розроблення харчових продуктів з використанням нетрадиційних інгредієнтів та сировини, зокрема, спеціального призначення.

     За результатами роботи секції “Інноваційні технології переробки продовольчої сировини”  було відзначено доповідь “Технологічні параметри виробництва джерок з курячого філе” аспіранта 2 року навчання кафедри технології м’ясних рибних та морепропродуктів Артема Антоніванагороджено:

- Дипломом І ступеня за доповідь “Теоретичні аспекти розроблення нових вегетаріанських та веганських раціонів для військовослужбовців ЗСУ” здобувачку магістратури 1 року навчання, спеціальності 181 “Харчові технології”, освітньої програми “Нутриціологія” Інну Скирду (науковий керівник -  доцент кафедри  технології м’ясних, рибних та морепродуктів Ігор Устименко);

- Дипломом ІІ ступеня за доповідь “Удосконалення технології рибних паличок” здобувача магістратури 1 року навчання, спеціальності 181 “Харчові технології”, освітньої програми «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів» Олексія Ситника (науковий керівник - завідувач кафедри  технології м’ясних, рибних та морепродуктів Наталія Голембовська);

- Дипломом ІІ ступеня за доповідь “Дослідження впливу кислотності на процес чеддеризації при виготовленні сиру моцарелла” здобувачку бакалаврату 2 року навчання, спеціальності 181 “Харчові технології”, освітньої програми «Харчові технології» Марію Лісневську (науковий керівник - доцент кафедри  технології м’ясних, рибних та морепродуктів Олександр Савченко);

- Дипломом ІІІ ступеня за доповідь “Вивчення раціонів харчування школярів та рекомендації щодо вдосконалення шкільних обідів” здобувачку магістратури 1 року навчання, спеціальності 181 “Харчові технології”, освітньої програми “Нутриціологія” Анастасію Григоренко (науковий керівник - доцент кафедри  технології м’ясних, рибних та морепродуктів Юлія Крижова).

     На секції “Стандартизація, сертифікація та управління якістю продукції АПК” (голова - завідувач кафедри  стандартизації та сертифікації сільськогосподорарської продукції Галина Толок, секретар - доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподорарської продукції Тетяна Бровенко) з доповіддями виступили молоді учені та студенти, що стосувалися тематик  систем оцінювання безпечності та якості харчових продуктів; концепцій сучасних систем управління якістю продукції; стандартизації, сертифікації та безпеки харчових добавок.

     За результатами роботи секції “Стандартизація, сертифікація та управління якістю продукції АПК” нагороджено:

- Дипломом І ступеня за доповідь “Особливості проведення внутрішнього аудиту СУБХП” здобувачку магістратури 1 року навчання, спеціальності 181 “Харчові технології”, освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» Ірину Шабатин (науковий керівник - доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподорарської продукції Тетяна Науменко);

- Дипломом ІІ ступеня за доповідь “Стандартизація, сертифікація та безпека харчових добавок” здобувачку бакалаврату 4 року навчання, спеціальності 181 “Харчові технології”, освітньої програми «Харчові технології» Ксенію Кузьменко (доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподорарської продукції Артем Антоненко);

- Дипломом ІІ ступеня за доповідь “Забезпечення якості результатів мікробіологічних випробувань в умовах акредитованої лабораторії” здобувачку  Поліну Трубіну (науковий керівник - доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподорарської продукції Тетяна Бровенко). 

     Під час роботи секції “Досягнення нутриціології у збереженні здоров’я населення” (голова - професор кафедри громадського здоров'я та нутриціології Геннадій Ткач, секретар -  доцент кафедри громадського здоров'я та нутриціології Альона Альтанова) з доповіддями виступили молоді учені та студенти, тематики яких стосувались аналізу та дослідження проблем непереносимості глютену та лактози; удосконалення та розробки раціонів для дітей, військовослужбовців, людей похилого віку, спортсменів, веганів, вегетаріанців; впливу харчування на профілактику різних захворювань.

      За результатами роботи секції “Досягнення нутриціології у збереженні здоров’я населення” нагороджено:

- Дипломом І ступеня за доповідь “Оптимізація харчування та корекція дефіциту основних есенціальних нутрієнтів при аутоімунному тиреоїдиті” здобувачку магістратури 1 року навчання, спеціальності 181 “Харчові технології”, освітньої програми “Нутриціологія” Світлану Величко (науковий керівник - професор кафедри громадського здоров'я та нутриціології Геннадій Ткач);

- Дипломом ІІ ступеня за доповідь “Унікальні властивості Lactobacillus Reuteri” здобувачку магістратури 1 року навчання, спеціальності 181 “Харчові технології”, освітньої програми “Нутриціологія” Євгенію Гудкович (науковий керівник - доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Людмила Тищенко);

- Дипломом ІІІ ступеня за доповідь “Взаємозв`язок між функціональними розладами травної системи та формуванням вибагливих їдців (picky eaters). Особливості діагностики та підходи до харчування”  здобувачку магістратури 1 року навчання, спеціальності 181 “Харчові технології”, освітньої програми “Нутриціологія” Ольгу Войнікову (науковий керівник - завідувач кафедри громадського здоров'я та нутриціології Олег Швець);

- Дипломом ІІІ ступеня за доповідь “ Вплив саплементації цинку на ймовірність сезонних грві у осіб із незбалансованим раціоном”  здобувачку магістратури 1 року навчання, спеціальності 181 “Харчові технології”, освітньої програми “Нутриціологія” Тетяну Пєнову (науковий керівник -  доцент кафедри громадського здоров'я та нутриціології Олександр Мартинчук);

- Дипломом ІІІ ступеня за доповідь “Можливості корекції надлишкового споживання солі у людей похилого віку” здобувачку магістратури 1 року навчання, спеціальності 181 “Харчові технології”, освітньої програми “Нутриціологія” Ольгу Зінченко (науковий керівник - доцент кафедри громадського здоров'я та нутриціології Олександр Мартинчук);

- Дипломом ІІІ ступеня за доповідь “Нутритивні аспекти тривожно-депресивних розладів” здобувачку магістратури 1 року навчання, спеціальності 181 “Харчові технології”, освітньої програми “Нутриціологія” Анну Марчук (науковий керівник - доцент кафедри громадського здоров'я та нутриціології Альона Альтанова); 

 

      Представлені на конференції доповідді характеризувались актуальністю сьогодення, науковою новизною, викликали неабиякий інтерес серед присутніх та обговорення, що дало змогу учасникам конференції обмінятися знаннями. Робота секцій відбулася в по-родинному теплій атмосфері та дала змогу продемонструвати учасникам свої наукові здобутки.

Щиро дякуємо молодим вченим, аспірантам, студентам, колегам, фахівцям за участь  у ХІІ “Міжнародній науково-практичній конференції вчених, аспірантів і студентів” присвяченій 15-ти річчю Факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, бажаємо творчої наснаги та наукових здобутків.

 

Ігор Устименко, доцент
секретар конференції

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook