День відкритих дверей у Мукачівському фаховому коледжі

19 квітня 2024 року
  Сьогодні до ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» завітали майбутні абітурієнти, які виразили бажання продовжити навчання в одному з найкращих навчальних закладів області та західного регіону. Гості охарактеризували фаховий коледж як провідний навчальний заклад зі збагаченою освітньою програмою та високими стандартами навчання.

  Традиційно знайомство з фаховим коледжем розпочалося з візиту до парадного входу в навчальний заклад, а потім гості перейшли до актової зали, де їх зустріла виставка. На виставці кожне відділення представило найцікавіші аспекти своєї діяльності, що найкращим чином розкриває суть підготовки майбутніх фахових молодших бакалаврів. Було можливість не лише ознайомитися з програмами навчання, але й спілкуватися з викладачами та їх керівниками, які представили свої відділення та готові відповісти на всі запитання.
  Ведучі заходу який проводився на базі фахового коледжу ознайомили присутніх із програмою та надали слово керівнику закладу.

  ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» гостям представив його директор, заслужений працівник ветеринарної медицини Юрій Садварі. Він розповів про 103-річну історію коледжу, його перспективи розвитку та провідні досягнення в наукових конкурсах, конференціях і рейтингах. Зазначено також численних випускників, серед яких є народні депутати України: Дмитро Кельман, Іван Мигович, Михайло Данча, Микола Андрусь, керівники обласних служб, голови районних рад та адміністрацій територіальних громад.
  Директор також підкреслив внесок колективу у підтримку Збройних Сил України та студентів, які зараз захищають державу у складі сил оборони.

  Юрій Юрійович закликав молодь, яка бажає стати державними керівниками, керівниками сільського господарства, господарського напрямку, ветеринарної медицини або успішними бізнесменами, обрати навчання у Мукачівському фаховому коледжі Національного університету біоресурсів і природокористування України. Директор фахового коледжу навів приклади успішних випускників, таких як: Юрій Данко, доктор ветеринарних наук, професор; Іван Кочіш, доктор ветеринарних наук, професор, ректор академії ім. К.І. Скрябіна; Юрій Довгій, доктор біологічних наук, професор в Житомирському національному університеті; Андрій Лендел, доктор економічних наук, професор; Йосип Сікура, академік, доктор біологічних наук; Петро Локес, доктор ветеринарних наук, професор; Віктор Лакатош, кандидат ветеринарних наук, доцент НУБіП України; Микола Стегней, кандидат ветеринарних наук, доцент НУБіП України; Ігор Грубінка, кандидат економічних наук, заступник директора коледжу; Андрій Дудаш, кандидат біологічних наук, Іван Пекар, Степна Барзул, Микола та Іван Каганці, Олег Марущак, Юрій Хланта, Юрій Бердар, Михайло МацолаВасиль Шкріба, які досягли значних успіхів у різних сферах господарської діяльності.

  Юрій Садварі також підкреслив, що в коледжі працює 14 кандидатів наук та докторів філософії, а всі навчальні програми є акредитованими.
  На найвищому рівні сервісу для студентів доступні сучасні навчально-науково-виробничі лабораторії, комп’ютерні класи, сучасний спортивний зал, а також музей зернових культур, світових грошей, корисних копалин та старовинних дерев'яних церков. Ця матеріально-технічна база є досить унікальною і не кожен коледж може похвалитися подібним рівнем обладнання. Наші випускники з різних спеціальностей також розпочинають успішну кар'єру та подальше навчання в різних сферах:

  • 65% випускників спеціальності "Право" вже трудовлаштувались, а також міжкафедральній навчальній лабораторії НУБіП України;
  • до 60% випускників спеціальностей "Облік і оподаткування", "Туризм і рекреація", "Агрономія" та "Ветеринарна медицина" працюють у структурах Закарпаття та за кордоном.

  Продовжуючи зустріч, відповідальний секретар приймальної комісії Олександр Застулка розповів про особливості вступної кампанії у 2024 році, зосереджуючи увагу на основних правилах вступу та всіх перевагах студентського життя у фаховому коледжі.

  Голова Сенату студентської організації Валентина Понзель розповіла про роботу студентських гуртків, студій спортивних класів та відбір студентської молоді у колективи художньої самодіяльності та спортивні команди різних видів.
  Запрошені гості були ознайомлені з роботою відділень та навчальним процесом, а завідувачі відділень навчального закладу, Сергій Соскіда, Маріанна Гуленко, Наталія Павлишенець та Ольга Гудзовата, представили їм детальніше особливості своєї роботи.

  Гостям силами студентів було представлено коротку концертну программу.

  Із словами подяки виступила Альона Куштан, начальниця відділу освіти, молоді, спорту та культури Свалявської міської ради. У своєму виступі зупинилась на досягненнях фахового коледжу, матеріально-технічній базі та яскраво оформленими аудиторіями в розрізі відділень навчального закладу. Відмітила плідну роботу педагогічного колективу, організованості студентів тощо.

  Після офіційної частини гості розділилися за інтересами для подальшої співпраці та обміну досвідом.
  Відвідавши навчальну базу відділень та навчальних лабораторій, які їх цікавили, гості оглянули також територію коледжу, гуртожитки, їдальню-кафе, бібліотеку, спортивний зал та багато іншого. Багатьом із них незабаром доведеться навчатись тут, тому вони мали можливість ознайомитися з усіма зручностями та ресурсами, які пропонує фаховий коледж.

  Ми раді, що сьогодні, на день відкритих дверей фахового коледжу, завітали випускники, батьки учнів шкіл, а також випускники професійно-технічних училищ та мешканці міст: Мукачево, Берегово, Ужгород, Хуст та інших.
  В добру дорогу до навчання! До зустрічі в аудиторіях нашого коледжу!

 

Дирекція фахового коледжу
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook