Вибір НУБіП з першого кроку і погляду!!!

1 квітня 2024 року
  На консультаційно-підготовчих курсах НУБіП є слухачі, що вражають від першого дня зустрічі. Такою є Софія Сем’янчук. Надзвичайно привітна, усміхнена, добра і щира дівчина завітала на знайомство із нашим Університетом та курсами. Амбіційність Софії щодо майбутнього вступу вражає і захоплює із моменту зустрічі.

  • Вітаю! Розкажи про себе.

— Вітаю! Мене звуть Софія Сем’янчук, живу в м. Києві. Навчаюсь в середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 36 імені С.П. Корольова міста Києва.

  • Наразі ти в 11 класі, і плануєш навчатися в НУБіП. Чому ти обрала саме НУБіП, як остаточний варіант?

— Насправді, у мене було дуже багато варіантів куди піти, але є три фактори, які я вибрала як головними, чому я маю піти в НУБіП. По-перше, це дуже близько до мене. Я живу буквально в 10 хвилинах від НУБіП. По-друге, я обрала ветеринарний факультет і на це вплинула одна важлива історія в моєму житті. В мене був песик, він захворів, але дуже багато лікарів не розуміли що з ним робити та як йому допомогти. І в одній із приватних ветеринарних клінік знайшовся лікар, який до останнього боровся за життя нашого чотирилапого друга. Там я дізналась, що лікар, який нам допоміг, також працює в НУБіП на ветеринарному факультеті. Навіть знаючи, що його не врятувати, він до останнього лікував мого улюбленця і за це я дуже йому вдячна. Так я остаточно вирішила, що краще піти на ветеринарний, і це також як вдячність йому. По-третє, це доступність вартості навчання в НУБіП, в тому разі, якщо я не пройду на бюджет. Хоча сподіваюсь, що мої шанси високі…

  • Для того щоб гарно скласти НМТ, ти пішла на підготовчі курси. Які предмети ти обрала? Які відгуки про курси?

— Я обрала чотири предмети: історія України, математика, українська мова та біологія. Насправді, мені дуже подобається на курсах, особливо подобається математика, я її погано часом розумію, але на курсах, наш викладач Тамара Іванівна, так чудово пояснює, що все стає просто і доступно.

  • Соня, мабуть, важко тобі зараз: заняття в школі плюс курси, часу на відпочинок немає взагалі. Як ти справляєшся?

— Так, з одного боку дуже важко навчатися 6 днів на тиждень, але з іншої боку, я у суботу і вчусь, і відпочиваю. Відпочиваю, бо я знайшла тут дуже багато друзів, особливо я б хотіла відмітити свої подругу Вікторію Омельченко! Ми надзвичайно здружились, після занять на курсах ходимо разом гуляти із моїм песиком, загалом проводимо багато часу поза заняттями. Не перестаю радіти, що прийняла рішення піти на консультаційно-підготовчі курси в НУБіП, бо дійсно друзів у мене тут, навіть, набагато більше, ніж у школі.

  • Про курси ти як дізналася: випадково чи хтось порадив?

— Так склалось, що у нашої сім’ї виявилось багато знайомих, які так чи інакше пов’язані із НУБіП. До цього я окремо випадково почула про курси в НУБіП. Тому після численних порад вирішила сходити та дізнатись детальніше. Мене зустріла пані Оксана Багацька, яка все детально розказала та показала, все це справило на мене дуже гарне враження.

  • Розкажи мені про твої хобі, захоплення, чим ти взагалі займаєш свій час, окрім навчання?

— Як я зазначила раніше, шість днів на тиждень я вчуся і лише неділя в мене вільний день. Через те, що незабаром випускний, я зі своїм класом займаємось організацією випускного і вільного часу залишається зовсім небагато. Якщо згадати дитинство, то я багато чим займалася, наприклад: волейболом, журналістикою та навіть баскетболом. Мені подобається активний спосіб життя, як і всій нашій родині. Тому я б хотіла повернутись до одного із занять згодом.

  До речі, в НУБіП є багато спортивних секцій, які активно розвиваються упродовж усього свого існування. За участь додаються навіть додаткові бали, які впливають на рейтинг студента. Тому сподіваюсь ти зможеш знайти себе в одній із секцій нашого університету.

  • Які в тебе плани та мрії стосовно здобуття твоєї професії?

— У наші часи доволі важко думати про те, що буде завтра, але все таки в якійсь мірі я намагаюся про це думати, бо маю багато стимулів на це. У мене доволі цікава, активна, велика сім'я, в нас багато домашніх тварин. Також я багато займалась, зооволонтерством. Я люблю допомагати і хотіла б робити це більш якісно. Тому вважаю, що стати професійним ветеринаром було б в нагоді, задля допомоги тим тваринам, які нас оточують.

  • Дякую тобі за щиру розмову, та успіху тобі в майбутній вступній кампанії! Радіємо, що НУБіП справляє незабутнє враження на майбутніх студентів із першого кроку і погляду, та відсіює будь-які роздуми щодо майбутнього вибору ЗВО. Тому бажаємо нашій слухачці лише вдалого вступу на обраний факультет!

 

Оксана Багацька,
керівниця консультаційно-підготовчих курсів

Марія Харпатіна,
фахівець відділу якості освіти, маркетингу
і профорієнтаційної роботи

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook