Гостьова лекція для студентів-агроінженерів від заступника головного редактора журналу AGROEXPERT Віктора Марченка

27 березня 2024 року
   22 березня 2024 року на механіко-технологічному факультеті відбулася гостьова лекція на тему "Виробництво, випробування та презентація новітньої аграрної техніки провідними світовими компаніями-виробниками". Лектор – кандидат технічних наук, доцент, заступник головного редактора журналу AGROEXPERT Віктор Васильович МАРЧЕНКО, який у 1990-2005 роках працював на кафедрі технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка Національного університету біоресурсів і природокористування України. 

   Журнал AGROEXPERT – це спільний україно-австрійський про'кт, у якому публікуються світові новини щодо нової сільськогосподарської техніки, технологій, сортів та гібридів культурних рослин, засобів хімізації, використання палива, мастильних матеріалів, технічних і технологічних рідин, а також повний спектр технологічних рішень у тваринництві і птахівництві.

 

    Під час лекції студенти дізналися багато цікавого щодо найновіших інновацій, динаміки ретроспективи становлення і розвитку таких відомих виробників аграрної техніки, як Lemken, Horsch, Ropa, Amazone, Dammann, Grimme, Joskin, Einbock, Maschio Gaspardo, Tecnoma, Väderstad, Great Plаіns. Розповідь була цікавою та змістовною, адже Віктор Васильович виробничі потужності та демонстраційні заходи цих компаній відвідував і вивчав неодноразово, тож розповісти було про що.

    Крім цього, студенти дізналися багато нового щодо напрямків розвитку технологічних процесів та сільськогосподарських машин у найближчому майбутньому, а також зрозуміли місце випускника освітньо-професійної програми «Агроінженерія» першого бакалаврського ступеня освіти механіко-технологічного факультету в сучасному аграрному секторі економіки України.
   Студенти уважно слухали лектора та задавали різноманітні питання, адже вони мали змогу з перших вуст отримати на них відповідь від фахівця, за плечима якого 49 відвідувань провідних світових виробників аграрної техніки.

 

Руслан ШАТРОВ,
доцент кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту
імені М. П. Момотенка

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook