Відкрита лекція «Буряки цукрові. Технологія вирощування»
22 березня 2024 р. відбулася відкрита лекція доцента кафедри рослинництва Юника Анатолія Васильовича на тему " «Буряки цукрові. Технологія вирощування».
План лекції
1.Значення буряків цукрових як джерела виробництва цукру
2.Біологічні особливості культури
3.Технологія вирощування
Студенти проявили значний інтерес до культури, яка посідає важливе місце в структурі посівних площ. Дізналися загальну інформацію про буряки цукрові: значення культури, ринкові вимоги до кінцевої продукції, біологічні особливості.
Основну частину лекції було присвячено технології вирощування за сучасних реалій, з врахуванням досвіду вирощування культури, в провідних країнах Європейського Союзу.
Буряки цукрові дають, чи не найвищий прибуток з гектара, серед усіх традиційних для України культур, але ця культура є ще й однією з найбільш складних у вирощуванні та потребує значних витрат на виробництво. Вирощуючи буряки, необхідно враховувати науково-технічні та біологічні фактори, щоб бути в плюсі завжди, навіть у не дуже сприятливі роки.
Доцент кафедри рослинництва
Юник Анатолій Васильович