Синергія догляду за грунтами та живлення рослин

25 березня 2024 року
   Агросектор України продовжує функціонувати і відроджуватися, не зважаючи на складність умов в Україні, які обумовлені військовим станом. Агросектор – це потужний фактор наповнення економіки країни, який має розвиватись і надалі.
   З метою обміну досвідом, розгляду інновацій у м. Львів відбулася Всеукраїнська конференція «Синергія догляду за грунтами та живлення рослин», на якій зібралися фермери Західної і Центральної України. Конференція була організована аналітичною компанією Infoindustry за підтримки одного із найбільших виробників добрив в Україні, компанії GROSSDORF.

   2023 рік був неординарним роком і роком значних змін у структурі посівних площ України. Значна частина земель, нажаль, була відчужена у результаті окупації, забруднення через бойові дії. Крім того, додались ризики із експортом продукції через складнощі із логістикою, підвищення цін на добрива. Це обумовило скорочення посівних площ тільки під озимими зерновими на 26 %. Військові і економічні ризики спонукають до економії коштів, проте необхідно дотримуватись наукових підходів у живленні рослин.

   Про інноваційні підходи у живленні рослин розповіла Надія Бордюжа, доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва НУБіП України. Надія звернула увагу на поточні можливості грунтів, важливість агрохімічного консалтингу грунтів і живлення рослин, ризосферного менеджменту, що значно покращує ефективність використання добрив.
   В цілому, конференція пройшла у добродушній атмосфері із обговоренням болючих питань сьогодення для аграріїв.


Дякуємо організаторам за можливість взаємодіяти із аграріями, виробниками добрив, аналітиками ринку та іншими провідними фахівцями!
Дякуємо ЗСУ за можливість жити у вільній Україні!

Ігор Бордюжа,
асистент кафедри агрохімії та якості
продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook