Студент механіко-технологічного факультету Богдан Горовий виборов дві бронзові нагороди на ХІХ літній Універсіаді України з важкої атлетики

22 березня 2024, 21:19
   З 16 по 19 березня у місті Луцьк відбулася ХІХ літня Універсіада України з важкої атлетики.
У змагання х взяли участь спортсмени із 13 областей України. Загалом було представлено 31 ЗВО нашої держави. Від Києва на Універсіаду України відібралися студенти Національного університету фізичного виховання і спорту України, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Київського національного університету будівництва і архітектури, Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій, Військового інституту Київського національного університету ім. Т. Шевченка.
   Універсіада проводилася з метою стимулювання розвиту фізичної культури та спорту, зокрема важкої атлетики у ЗВО, масового залучення здобувачів вищої освіти до занять спортом, підготовки до участі у міжнародних змаганнях серед студентів. Відбір учасників до змагань на Універсіаду України проходив у три етапи:
І етап – змагання у ЗВО з грудня 2023 року по січень 2024 року;
ІІ етап –регіональні змагання лютий 2024 року;
ІІІ етап – фінальні всеукраїнські змагання: 16-19 березня 2024 року у м. Луцьк на базі Волинської ДЮСШ «Колос».

  Вибороли честь представляти наш університет на цих змаганнях Віталій Рясько (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність «Фізична культура і спорт») у ваговій категорії 67 кг, Богдан Горовий (механіко-технологічний ф-т) у ваговій категорії 109 кг і Георгій Герцен (ф-т інформаційних технологій) у ваговій категорії понад 109 кг.
   В особистому заліку Віталій Рясько посів два треті місця у ривку і сумі двоборства, Богдан Горовий виборов дві бронзи у поштовху і сумі двоборста, Георгій Герцен завершив змагання з п’ятим результатом. Отже, збірна команда НУБіП України набрала 167 очок і посіла четверте місце серед ЗВО 4-ї категорії. 
   Загалом збірна команда Києва набрала 616 очок і посіла третє місце серед областей України. Перша позиція у ЗВО Львівської області друга – Харківської.
Микола КОСТЕНКО,
завідувач кафедри фізичного виховання

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook