Кафедра лісової меліорації і оптимізації лісоаграрних ландшафтів запросила на навчання майбутніх лісників

16 квітня 2015 року

      Профорієнтаційна робота у постійному полі зору і в центрі повсякчасної уваги нашої кафедри лісової меліорації і оптимізації лісоаграрних ландшафтів. На всіх засіданнях кафедри регулярно заслуховується інформація з даного питання.

      Профорієнтаційна робота ведеться у багатьох напрямах, а саме:

  1. У рамках Договору про співробітництво та організацію взаємовідносин між НУБіП України і Гореницькою ЗОШ І-ІІІ ст. відділу освіти Києво-Святошинської райдержадміністрації.
  2. Кожний співробітник направлений у ЗОШ, яку він закінчував (особливо молоді) з метою проведення профорієнтаційної роботи. Вони забезпечені: презентацією університету, інституту; буклетами ННІ і кафедри.
  3. Робота з колегами-випускниками, тобто батьками.
  4. Робота із працівниками лісової галузі, які підвищують кваліфікацію в установі «Укрцентркадриліс» Держлісагенства України. Співробітник нашої кафедри – завідувач кафедри нової техніки, передових технологій і комплексного ведення лісового господарства цієї установи доц. Поліщук О.П. постійно читає лекції слухачам і водночас проводить профорієнтаційні заходи.
  5. Безпосередня робота зі студентами денної і особливо заочної форми навчання. Кафедра – наставник групи студентів магістратури за магістерською програмою «Лісова меліорація».

    Проте особливо хочеться зупинитися на профорієнтаційній роботі із учнями селищних загальноосвітніх сільських шкіл, які організовані у так звані шкільні лісництва. Зокрема випускник нашої кафедри магістр Проценко І.А. працює на виробництві помічником лісничого Потаського лісництва ДП «Уманське ЛГ». За ініціативи Ігоря Проценка на базі Мошурівської ЗОШ І-III ст. створили учнівське лісництво. Сам помічник лісничого проводить факультативні заняття зі школярами, організовує уроки серед живої природи, працює з ними на закріплених ділянках. На фото – учні шкільного лісництва, які брали участь в акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Юні лісівники цікавляться умовами вступу в університет, вивченням спеціальних дисциплін, життям і побутом студентів. У цьому році випускники школи виявили бажання здобувати кваліфікацію бакалавра лісового і садово-паркового господарства.

    Аналогічну роботу проводить асистентка кафедри Ганна Лобченко, яка займається із майбутніми лісівниками в Ірпіньському екологічному центрі.
     Впевнені, що активна профорієнтаційна робота кожного науково-педагогічного працівника принесе свої результати.


Василь Юхновський,
завідувач кафедри лісової меліорації і
оптимізації лісоаграрних ландшафтів


 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook