Ефективне планування виховної роботи: нарада із заступниками директорів ННІ, деканів факультетів з виховної роботи та вихователями гуртожитків

1 лютого 2024 року
Студентський центр "IQ-простір" (вул. Горіхуватський шлях, 7)
31 січня відбулася спільна нарада із заступниками директорів ННІ, деканів факультетів з виховної роботи та вихователів студентських гуртожитків щодо планування роботи у весняному семестрі 2023-2024 н.р.

Нараду відкрив проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку, Сергій Кваша, підкресливши важливість виховання студентів як невід’ємної частини їх освіти. Проректор зосередив увагу учасників на системності роботи зі здобувачами освіти як в академічних групах, так і в студентських гуртожитках. 

Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку, Сергій Михнюк, презентував план виховної роботи на другий семестр 2023-2024 н.р. та зупинився на важливих ініціативах та заходах, спрямованих на розвиток культури, творчості та взаємодії серед студентської молоді. За його словами, студентство потребує максимальної уваги й підтримки в умовах воєнного стану та комплексного підходу у вирішенні нагальних потреб освітнього, побутового та дозвіллєвого характеру. Сергій Михнюк окрему увагу приділив питанню загроз диверсійного характеру на об'єктах залізничної інфраструктури та доручив заступникам з виховної роботи провести роз'яснювальну роботу серед учасників освітнього процесу структурних підрозділів в частині інформування про відповідальність за вчинення протиправних дій на шкоду державній безпеці України. 

На нараді також обговорили законодавчі ініціативи, спрямовані на підвищення якості виховної роботи в університетах. Начальник відділу виховної роботи та студентських справ, Лариса Нестеренко, прокоментувала Закон України «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності» та наголосила на їхньому впливі на виховну діяльність в НУБіП України.

У колективі заступників з виховної роботи відбулися й кадрові зміни. Так, заступник директора ННІ лісового і садово-паркового господарства, Олександр Соваков, представив колегам Олександра Лєсніка, кандидата с.г. наук, доцента кафедри таксації лісу та лісового менеджменту, який з лютого обійме посаду заступника директора інституту з виховної роботи.

Директор студентського містечка, Сергій Стецюк, закцентував увагу учасників заходу на необхідності оновлення документації щодо поселення студентів до гуртожитків у новому навчальному семестрі та готовності інфраструктури кампусу до прийому молоді.

Учасники наради висловили свої погляди, обговорили ідеї та запропонували додаткові заходи для покращення виховної роботи. Винесені питання та пропозиції будуть ретельно вивчені та враховані в подальшому плануванні. Плани та ініціативи, розглянуті під час заходу, визначать курс нашого університету в сфері виховання впродовж наступного семестру.

 

Дарина Атякшева, Софія Бодя,
фахівчині відділу виховної роботи та студентських справ

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook