Питання, що особливо турбує пенсіонерів-науковців

25 березня 2015 року

     24 березня в університеті відбулася зустріч науково-педагогічних працівників пенсійного віку з відповідальними працівниками управління Пенсійного фонду України в Голосіївському районі м. Києва. Такий інтерес саме цієї категорії співробітників університету викликаний декількома новими нормативними документами, що регламентують пенсійне забезпечення. 

     Перший проректор Ігор Ібатуллін, який вів зустріч, озвучив статистику: на сьогодні в університеті з числа НПП працюють 328 пенсіонерів. Він висловив тривогу з приводу забезпечення функціонування 21 спецради. Адже у їх роботі на сьогодні задіяні 80 докторів наук пенсійного віку
     Як сказав перший проректор, керівництво університету хоче, аби всі пенсіонери-науковці залишилися працювати. Але лише вони самі мають зробити вибір залишатися на науковій пенсії чи переходити на соціальну. Допомогти визначитися з цим і мала сьогоднішня зустріч.

 

     Голова управління Пенсійного фонду України в Голосіївському районі м. Києва Ірина Задерейко намагалася роз’яснювати норми Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» як загалом, так і на конкретних прикладах. А це було доволі нелегко, адже кожного науковця цікавили не лише загальна проблема, а й власні нюанси. Конкретні запитання ставили професори Анатолій Мазуркевич, Віталій Любецький, Віктор Максін, Валентин Яблонський, Микола Кирик, Валерій Кашпаров та інші.

 

     Щоб дізнатися інформацію про розмір вірогідної пенсії, в ННІ і на факультетах складаються списки пенсіонерів, але лише мешканців Голосіївського району, які потім подаються до відділу кадрів з подальшим направленням до пенсійного фонду району. Решта ж НПП пенсійного віку повинні звернутися до управлінь ПФУ за місцем проживання.

 

Валентин Обрамбальський,
Ольга Наконечна

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook