PhD: Гостьова лекція від Миколи Томенка «Проблема формування позитивного іміджу України у сучасному світі: історичний досвід і реалії війни»

14 грудня 2023 року
  З метою підвищення якості підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії, контролю за організацією освітнього процесу та поглибленого розкриття сутності проблематики за окремими освітніми компонентами відбулась гостьова лекція Голови наглядової ради НУБіП України Миколи Томенка на тему «Проблема формування позитивного іміджу України у сучасному світі: історичний досвід і реалії війни» для аспірантів всіх років та форм навчання.

  Варто нагадати, що Микола Володимирович – громадський діяч, політик, голова наглядової ради НУБіП України та професор кафедри філософії та міжнародної комунікації. Автор понад сотні наукових статей, книг «Історія української Конституції», «Абетка української політики», «Теорія українського кохання», співавтор підручника «Основи теорії політики».

  Під час своєї трудової діяльності обіймав різні посади, серед них: народний депутат Верховної Ради 4, 5, 6, 7 та 8 скликань; директор Інституту політики 28.05.1998-15.02.2000 р.; віцепрем’єр-міністр України з гуманітарних та соціальних питань; заступник Голови Верховної Ради України 08.02.2007-14.06.2007 р.; Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації 25.12.2012 р. – по листопад 2014 р.; Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи 04.12 2014 р.-25.03.2016 р.; 04 квітня 2016 року був обраний лідером Громадського руху «Рідна країна».
  Відзначений більше ніж 20-ма нагородами та подяками за свою громадську, просвітницьку та наукову діяльність, серед яких: відзнакою Острозької академії; відзнакою «Знак якості» за втілення у життя проєкту «7 чудес України»; знаком «За вагомий особистий внесок» Асоціації «Спортивна індустрія України» та багатьма іншими.

 

  Під час лекції Микола Володимирович детально розглянув голосування країн-членів Організації Об'єднаних Націй (ООН), яке є механізмом вирішення ключових питань світового масштабу та забезпечення безпеки й стабільності в міжнародному співтоваристві. Наголосив на «Українській формулі миру», що пропонується для досягнення справедливого закінчення війни, та реакцію тих, хто прийняв участь у генасамблеї. Лектор зупинився на результатах голосування за «формулу миру» в Україні від 23.02.2023 та країнах, що не прийняли участь у референдум. Також була висвітлена тема «клубу підтримки» росії.

 

  Друга частина лекції була присвячена відзначенню об'єктів культурної спадщини. Зосередили увагу на об’єктах Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Україні, важливості нематеріальної культурної спадщини. Наголосили на важливості культурної спадщини для національної самосвідомості та збереження ідентичності в умовах викликів сучасності.

 

  Ця лекція відкрила нові горизонти для розуміння важливості національного іміджу та взаємодії в міжнародному вимірі. Дякуємо Миколі Володимировичу за розкриття цікавого та поглибленого погляд на проблеми, що стоять перед Україною в сучасному світовому контексті.


Віталій ВАКУЛЕНКО,
завідувач відділу аспірантури

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook