Хід сесії та планування профорієнтаційної роботи - ключові питання наради із заступниками деканів та директорів з навчальної роботи

6 грудня 2023 року

Перший семестр 2023/2024 н.р. поступово добігає до свого завершення, триває другий тиждень екзаменаційної сесії. Підходить час підбивати проміжні підсумки навчання студентів, аналізувати показники діяльності деканатів факультетів та дирекцій ННІ. Зважаючи у тому числі й на названі обставини на чергову щомісячну нараду заступників деканів факультетів і директорів ННІ з навчальної роботи провів проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк.

Вадим Миколайович озвучив основні завдання, що стоять сьогодні перед деканатами та дирекціями, поцікавився думкою колег щодо протікання екзаменаційної сесії і перевів розмову у площину обговорення профорієнтаційної діяльності. Проректор доручив заступникам деканів і директорів підготувати і презентувати до завершення поточного календарного року плани профорієнтаційної роботи своїх підрозділів. Для підготовки цих документів вже на днях керівництву факультетів та ННІ слід проаналізувати статистику попередніх вступних кампаній, провести аналіз попиту на спеціальності та освітні програми на ринку праці України, скористатися досвідом колег, які вже мають ефективні приклади профорієнтаційної роботи.

Ключовими елементами таких планів мають стати зустрічі з керівництвом закладів загальної середньої освіти України з метою створення на базі їх закладів локальних центрів профорієнтаційної роботи. Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк детально прокоментував завдання, що покладатимуться на такі центри.

Начальник навчального відділу Ярослав Рудик прокоментував хід екзаменаційної сесії, пояснив як після її завершення буде здійснювати ліквідація академічної заборгованості. В умовах воєнного стану неминучою проблемою під час завершення кожного семестру є наявність освітніх втрат. Причин цьому чимало, велика кількість їх залежить від особистості студента, проте є й такі, на які можуть і мають повпливати деканати та дирекції. Слід об’єктивно визначити причини появи академічної заборгованості у кожного студента-боржника. У цій роботі допоможе інститут наставників у співпраці зі старостами академічних груп. У разі, якщо після невдачі, студент підготувався і готовий складати іспит – деканати і дирекції нададуть таку можливість у регламентовані терміни.

Заступник начальника навчального відділу Олена Колеснікова подякувала заступникам і колективам підрозділів за успішну і достойну організацію вручень дипломів випускникам магістратури. Наступна дата вручень дипломів після оголошення результатів ЄДКІ – 21 грудня випускникам юридичного і ветеринарного факультетів та ННІ неперервної освіти і туризму (випускникам спеціальності «Публічне управління і адміністрування»).

Олена Миколаївна поінформувала про завершення роботи з передачі повнотекстових магістерських кваліфікаційних робіт науковій бібліотеці для розміщення їх після накладання захисту в університетському репозитарії. Також нагадала присутнім про необхідність завершення оформлення результатів атестації магістрів 1 року навчання згідно Вимог про атестацію та Положень, зокрема щодо створення портфоліо на сторінці магістра, затвердження індивідуальних навчальних планів магістрів, подачу витягів із випускових кафедр. У якості прикладу бездоганної роботи щодо дотримання термінів виконання Олена Колеснікова навела факультети інформаційних технологій та землевпорядкування, які першими завершили цю роботу.

Начальник відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи Юлія Слива поінформувала учасників наради про хід анкетування випускників магістратури, яке завершується через декілька днів. Вже зібрані сотні анкети, з якими працюють фахівці відділу. Юлія Володимирівна звернулася з проханням прискорити хід анкетування для прискорення аналізу результатів соціологічного опитування.

Наприкінці зустрічі проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк відповів на низку питань учасників наради, підвів підсумки, дав дорученням представникам служби та побажав усім продуктивного завершення календарного року.


Олена Колеснікова,
заступник начальника навчального відділу

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook