Mappa Mundi з’явилася у навчальному корпусі землевпорядників

23 листопада 2023 року
  Навчання майбутніх землевпорядників та геодезистів стане цікавішим, адже у аудиторії 112 навчального корпусу № 6 НУБіП України з’явилася високоякісна репродукція Mappa Mundi – одного із найбільш відомих та значимих картографічних творів в історії людства. Цю середньовічну карту світу виготовив у 1450-х роках картограф Фра Мавро – камальдульский чернець з острова Мурано поблизу Венеції.

  Оригінальна карта являє собою круглу планісферу, зображену на пергаментній основі, що відображує відомі на той час частини Азії, Індійського океану, Африки, Європи та Атлантики. Карта містить сотні детальних ілюстрацій та понад 3000 описових текстів. Це було найдетальніше і найточніше зображення світу, яке було створено до того часу. Карта Фра Мавро вважається однією з найважливіших віх в історії картографії, адже її створення позначило кінець «біблійної географії» в Європі та початок більш наукового способу складання карт, яке надавало перевагу точності, а не традиціям чи релігійним віруванням. Оригінал карти експонується в Музеї Коррер у Венеції.
 
  23 листопада 2023 року на факультеті землевпорядкування за участі викладачів та студентів відбулася презентація нового засобу унаочнення навчання, адже репродукція Mappa Mundi безумовно стане в нагоді у вивченні історії картографії. Завідувач кафедри землевпорядного проектування, професор Андрій Мартин, який був ініціатором розміщення репродукції, розповів про історію створення карти та особливості її змісту. Завідувач кафедри геодезії та картографії, професор Іван Ковальчук підкреслив, що історична карта буде корисна не лише для вивчення картографічних дисциплін, але й буде «цікавинкою» для відвідувачів факультету та окрасою навчальної аудиторії.
 
 
Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування
 
 

    

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook