Щастя бути наставником

15 березня 2015 року

     Кожен із нас на роботу повертається з різним настроєм та емоціями. Більшість з нетерпінням чекає п’ятниці зі зрозумілої причини. Я ж –чекаю понеділка.

     У роботі викладача є багато позитивного: можливість постійного самовдосконалення, захоплення дисципліною, яку ви читаєте, нагода поспілкуватись як у колективі з колегами, так і зі студентами, спільне часопроведення… Проте саме останнє додає мені сил, наснаги, а, найголовніше, натхнення подивитись на свою рутину зовсім по-іншому: уже не як на щоденне повторення певних дій, а в контексті пошуку шляхів для зміни цієї заданої схеми.

     Більше того, крім нагоди поспілкуватись зі своїми студентами під час занять чи у перервах між ними десь на коридорі біля кафедри, у буфеті, під першим корпусом, мені випала можливість стати наставником чудової групи на першому курсі.

     Стосунки між мною і моїми студентами бувають різними. Зазвичай, «напруга варіюється» у зв’язку з їх готовністю до занять, відвідуваністю, кількістю атестацій, ситуаціями на зразок «нас не було на парі, бо ми не знали, що цей тиждень вчимося за числівником» або «”the first, the second and another”, коли ти просиш розшифрувати стадії освіти у Великобританії» – є безліч моментів та випадків, про які тут можна згадати. Та кількість тих, коли я гордилася своєю другою групою – перевищить будь-яке число!!! Починаючи від ситуацій, коли ти телефонуєш старості чи її заміснику з проханням негайно виконати певне завдання, чи звертаєшся за допомогою до кожного із них індивідуально – завжди я впевнена, що усе буде виконано «на всі 100»; й закінчуючи згуртованістю загалом, коли необхідно провести щось спільними зусиллями – від організації й участі концертів чи конкурсів на кафедрі - до наших «маленьких» свят:

День Вчителя

      

День студента

     

День козацтва

"НУБіП запалює зірки"

День 8 березня

      

     Моя групо, я пишаюся Вами!!! Горда тим, що працюю зі сформованим колективом!!! Горда тим, що в мене 6 незамінних хлопців і 16 непервершених дівчат!!! Горда тим, що стала наставником таких чудових дітей, без яких моя робота була звичайною рутиною!!!

Жорнокуй У. В.,
канд. філол. наук, асистент, наставник 2 групи І курсу напряму підготовки "Філологія"


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook