Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

13 березня 2015 року

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,
І голос твій нам душі окриля.

Постать Кобзаря – це національний символ, уособлення духу непереможності і нескореності. На шевченківських творах зростає вже не одне покоління, черпаючи вічну життєву мудрість, істину. Шануючи сьогодні Кобзаря як символ українства, вклоняємось йому за те, що він врятував націю від виродження в умовах колонізації російською імперією. Сьогоднішня Україна, без перебільшення, постала завдяки шевченківському незламному духу, його думкам і українському слову.
12 березня в нашому навчальному закладі відбулася відкрита виховна година, організатором якої були викладач кафедри гуманітарних дисциплін Шумінською О.Б. та група Ек – 11Б. Присутні знайомились з життям та творчістю поета, читали напам'ять свої улюблені вірші: «Не називаю її раєм», «Думи мої», «Заповіт», «Реве та стогне Дніпр широкий» та інші. Слухали твори Шевченка покладені на музику, проглядали його художні роботи.
Завідувач відділу гуманітарної освіти, виховання та студентських справ Зайчук В.М. у своєму слові наголосив про релігійно-моральну творчість Тараса Шевченка, яка є основою духовних орієнтирів сучасної молоді та подякував за цікавий і змістовно проведений захід.

Він був поетом волі в час неволі,
Поетом доброти в засиллі зла.
Була у нього надзвичайна доля,
Та доля Україною була.

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook