Про візит до SUP’BIOTECH у рамках проєкту UNIgreen

11 жовтня 2023, 11:00
З 02 по 06 жовтня 2023 року в рамках Європейського альянсу проєкту UNIgreen представники НУБіП України – заступник директора з навчальної і виховної роботи ННІ неперервної освіти і туризму доцент Тереза Микицей, заступник декана з наукової роботи, доцент кафедри громадського здоров’я та нутриціології факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Микола Ніколаєнко, доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту Катерина Алексеєва, доцент кафедри статистики та економічного аналізу економічного факультету Тетяна Куць – пройшли стажування в SUP’BIOTECH (Франція).

  До альянсу UNIgreen, окрім зазначеного ВНЗ Франції, входять також університети Іспанії, Польщі, Португалії, Ісландії, Болгарії та Бельгії, а метою є створення університету майбутнього у сфері сталого сільського господарства, зелених біотехнологій та наук про життя. На сьогодні велике значення має популяризація та розвиток ідей, цінностей, знань та навичок, які відповідають сталому розвитку. Тому першочерговим завданням науково-педагогічних працівників НУБіП України, які мали можливість долучитися до проєкту, є поширення інформації щодо альянсу UNIgreen серед колег та студентів.
  Власне SUP’BIOTECH є приватною інженерною школою, яка спеціалізується на вивченні різноманітних сфер біотехнологічного сектору. Завдяки тому, що SUP’BIOTECH є частиною технологічного кластера IONIS Institute of Technology, проєкти студентів SUP’BIOTECH мають реальні шанси на отримання фінансування та практичну реалізацію на ринку. Навчальна програма SUP’BIOTECH передбачає міждисциплінарний баланс між теоретичними й практичними інженерними курсами, а також формування управлінських навичок. Випускники SUP’BIOTECH можуть працювати у сфері охорони здоров’я, нутриціології й косметичної галузі, охороні навколишнього середовища та агробізнесі. Варто наголосити, що більшість з них від самого початку навчання вмотивовані до наукового пошуку та проведення досліджень, розробку наукових проектів, які у подальшому можуть мати прикладне застосування.

  Для делегації з НУБіП України візит до SUP’BIOTECH розпочався з ознайомчої зустрічі з директоркою відділу міжнародних відносин Tania Gidel, модераторкою проєкту UNIgreen Stephanie Rodrigues і фахівцем відділу Samuel Amsellem.

  Stephanie Rodrigues презентувала проєкт UNIgreen, як альянс університетів, що поділяють спільне бачення у навчанні, дослідженнях та інноваціях на засадах сталого розвитку. Основними доктринами ідентичності альянсу UNIgreen є: екологічність, інновації, глобальний зв’язок та інклюзивність. Метою в майбутньому є створення об’єднаного віртуального кампусу для всіх студентів університетів учасників, щоб прибрати бар’єри для більш широкого обміну знаннями і досвідом. Було детально розглянуто візію та історію створення альянсу, його завдання та напрямки роботи; організаційні засади реалізації робочих пакетів проєкту. В рамках альянсу UNIgreen SUP’BIOTECH є куратором напрямку роботи WP9 «Розповсюдження, Використання та Сталість». Саме з цим напрямом і була ознайомлена наша делегація.

  Stephanie Rodrigues розповіла про процес розробки ідентики альянсу, засобів комунікації та матеріалів для просування: розробка сайту, робота з соціальними мережами, створення відео та текстових промоційних матеріалів. Також було представлено навчальну програму університету, її наповнення на бакалаврському та магістерському рівні: висвітлено організаційні засади реалізації інноваційних проектів студентами та проведення різних освітніх та наукових заходів.

  На базі SUP’BIOTECH працюють дослідницькі лабораторії, де групи студентів під керівництвом наставників здійснюють науковий пошук та випробовують свої ідеї. Всі вони з ентузіазмом презентують свої проєкти, демонструючи значну обізнаність та мотивованість.

 

  Візит представників НУБіП України до SUP’BIOTECH завершився перемовинами щодо можливих спільних заходів у майбутньому.


Алексеєва К., Куць Т., Микицей Т., Ніколаєнко М.
 

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook