Реалізація нових проєктів в Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України

28 вересня 2023 року

Підніме очі закривавлений Ірпінь,

Йому плече підставить сива Буча.

А Бородянка і Гостомель-побратим

Порушать тишу стогоном болючим.

Демидів враз прокинеться від сну,

Від болю ран ворожих окупантів.

На повні груди крикне: “Я живу!!!

Я витримав оцих потвор-мутантів”.

(Ліна Костенко)

     Нам долею дано жити в добу війни, в час розрухи й страждань. Проте наша нація вражала й вражає світ неймовірною працездатністю й пристрасністю до життя. Ми живучі, ми двохжильні! І доказом того є відновлення знищених об’єктів на деокупованих територіях України.

     Сьогодні в житті Ірпінського фахового коледжу НУБіП України відбулися важливі події – відкриття оновленого стадіону, котельні та навчальних лабораторій. Масштабні проєкти були реалізовані за підтримки компанії ТОВ «АТ Каргілл», яка інвестувала понад 13 мільйонів гривень на розбудову інфраструктури коледжу.

 

 

     Привітати коледжанську родину з відкриттям нового стадіону прибули високоповажні гості: ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктор педагогічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України та Національної академії аграрних наук України Станіслав Ніколаєнко, голова наглядової ради НУБіП України, доктор політичних наук, професор, голова громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко, керівниця відділу переробки ТОВ «АТ Каргілл» Анна Литовченко, перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук та інші високоповажні гості, які зробили свій внесок у реалізацію проєктів, вірили у нашу мрію та підтримували нас на цьому шляху.

 

 

     До початку святкового заходу ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко та Микола Томенко відкрили дві навчальні лабораторії «Технології приготування кулінарної продукції» та «Організації ресторанного обслуговування», функціонування яких сприятиме практичній підготовці фахівців спеціальності «Харчові технології» та дозволить студентам отримувати необхідні навички та досвід для подальшої кар'єри в цій галузі.

 

 

 

     Спортивне свято розпочалося з урочистого виконання Гімну України та вшанування пам’яті героїв, які загинули за незалежність та свободу України. Згадали тих, хто віддали своє життя за майбутнє України покладанням квітів до меморіальних дошок Сергію Лантушенку, Ільгару Багірову, Назарію Драшпулю. Сьогоднішня подія відбулася завдяки тим, хто зараз тримає наше небо і кордони на вогневих рубежах країни, всім, хто боронив і боронить нашу землю, звільняє кожен клаптик нашої землі від загарбників, бореться за нашу незалежність.

  

     Під час святкового заходу студенти порадували гостей і запрошених на свято концертними номерами. Все дійство відбувалося в урочисто-піднесеному супроводі ансамблю барабанщиць «Литаври», танцівниць із помпонами на тлі синьо-жовтих прапорів та вокального ансамблю «Вільні». А головною подією свята був товариський футбольний матч між командами інвестора і викладачами коледжу як випробовування футбольного поля, маніфест нової сторінки спортивного життя стадіону. Лунає свисток – і ректор НУБіП України робить символічний удар м’ячем! Зазвичай у таких матчах перемагає дружба. Наша гра не була винятком. Не будемо коментувати кожен удар, кожну передачу м’яча, злагодженість у грі. Залишмо це спортивним коментаторам і оглядачам, які впишуть цю подію в історію коледжу, а нащадки колись дискутуватимуть, під яким номером гравець був найспритніший, хто забив гол, а хто пропустив…

 

 

 

 

     Дійство завершилося виконанням пісні «Ой у лузі червона калина» всіма учасниками. Зворушливі ноти козацького гімну пробирали до кісток, напевно, кожного з присутніх. Ефектно виглядав гурт «Вільні» в яскравих козацьких костюмах, виконуючи елементи танців «Повзунець», «Гопак».

 

     Оновлений стадіон та інфраструктура коледжу стануть важливою основою для розвитку спортивного та освітнього середовища студентів.

     Зроблено хорошу справу. Маємо надію, що стадіон довго-довго прийматиме гостей на своєму полі, студенти матимуть можливість займатися спортом, надихатимуть на високі досягнення і, можливо, олімпійські звершення. А здорова молодь – це сильна нація, це наше майбутнє.

     Щиро дякуємо компанії «Каргілл» за реалізацію проєктів. Бажаємо успіху у всіх ваших справах та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю. Разом ми йдемо до Перемоги, створюючи кращі умови для студентів, викладачів та всієї коледжанської спільноти.

Олександр Котяш,

викладач української мови та літератури

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook