Відбулась перша робоча зустріч учасників консорціуму програми LIFE – Clean Energy Transition

26 вересня 2023 року
  Скорочення викидів вуглекислого газу, досягнення повністю декарбонізованого будівельного фонду до 2050 року з огляду на енергетичну кризу в Європі, післявоєнну відбудову України шляхом застосування відновлювальних джерел енергії та цифрових технологій є пріоритетними засадами, покладеними в основу Директив та Стратегій Європейського Союзу.

  Національний університет біоресурсів і природокористування України долучився до програми LIFE - CLEAN ENERGY TRANSITION

  Нещодавно у м. Мехелен (Бельгія) відбулась перша робоча зустріч учасників проєкту «New Skills for Nearly Zero Energy Buildings» (Нові навички для будівель з майже нульовим енергоспоживанням). Проєкт спрямований на підготовку та перепідготовку фахівців щодо застосування «розумних» фотоелектричних, теплових, водневих систем у будівлях на всіх рівнях проєктування, експлуатації та технічного сервісу.
  Серед доповідачів – координатор проєкту Paul De Schepper, «The Knowledge Centre for Energy-related research» (Центр енергетичної експертизи), Thomas More (TMU), Бельгія; Nina Nikolova, Sdruzhenie Kamara Na Instalatorite V Bulgariya (Асоціація інсталяторів Болгарії), Болгарія; Evelina Stoykova та Ivanka Pandelieva-Dimova, Sofia Energy Centre (SEC), Софіївський енергетичний центр Болгарія; Andrea Galeota, Padova Chamber of Commerce (CCIAA PD), торгово-промислова палата в м. Падова, Італія; Aniol Esquerra та Marta Garcia, Ecoserveis (Організація з енергоменеджменту), Іспанія; Georgia Veziryianni «Centre for renewable energy sources and savings» (CRES) ( Центр відновлюваних джерел енергії та збереження), Греція; Світлана Макаревич та Олена Шеліманова, ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, Національний університет біоресурсів і природокористування України.
  Кожна з команд учасників презентувала свої установи та можливості для реалізації ідей проєкту.

 

  Під час зустрічі були окреслені і конкретизовані завдання та порядок виконання змістовної частини проєкту: погоджені пункти Угоди про Консорціум, терміни та місце проведення наступних зустрічей, встановлено строки виконання робочих пакетів та форми звітування. На завершення учасники зустрічі обговорили та затвердили логотип і протокол спільного засідання.

 

  Щиро вдячні координатору проєкту Paul De Schepper за організацію зустрічі та теплий прийом.

 


Світлана Макаревич,
доцент кафедри електропостачання ім. В.М. Синькова

Олена Шеліманова,
доцент кафедри теплоенергетики

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook