Студенти-міжнародники відвідали круглий стіл на тему «Ізраїльський безпековий досвід для України. Історичні та політико-правові паралелі»

13 вересня 2023 року

Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв 13 вересня об 11:00 організувала круглий стіл на тему «Ізраїльський безпековий досвід для України. Історичні та політико-правові паралелі»,  до роботи якого долучилися й студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та викладачі кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України. На ексклюзивній зустрічі, що відбулася перед асамблеєю ООН, учасники обговорювали ключові питання безпеки та співпраці. Особливу увагу приділено діалогу, що відбудеться між президентом України та міністром Ізраїлю, що стосуються актуальних подій та спільних інтересів обох країн.

На цьому заході було всебічно обговорено факти проявів геноциду стосовно українського народу під час повномасштабної російської агресії. Один із гостей круглого столу, Моше Асман – головний Рабин України, навів змістовні та доречні тези щодо необхідності активізації діяльності міжнародних гуманітарних та релігійних організацій у площині захисту народів, які наразі потерпають від таких злочинів як геноцид та екоцид. До того ж він висловив свою сильну підтримку народу України в його прагненні щодо захисту власної самоідентифікації як окремої нації, спираючись на досвід держави Ізраїль у боротьбі за право на існування.

Гість конференції, Йозеф Айснер, поділився вражаючою історією свого батька, який надавав допомогу харківчанам і волонтерам, підкреслюючи важливість спільної дії та підтримки у складних часах.
Також на заході обговорювалися напрацювання дієвих міжнародно-правових механізмів притягнення військових злочинців до відповідальності за вчинки, які можна ідентифікувати як прояви геноциду. Більш детально про тенденції розвитку взаємовигідних партнерських відносин України з Ізраїлем доповів Андрій Зелінський – радник Глави УККЦ із стратегії комунікації, що на нашу думку є особливо важливою інформацією для опрацювання студентами спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

Цей захід як ніколи важливий і корисний для всіх, оскільки піднімалися й такі нагальні питання, як:
- необхідність підвищення активізації діяльності міжнародних релігійно-гуманітарних організацій у площині захисту народів, які потерпають від геноциду та екоциду;
- формування дієвих міжнародно-правових механізмів притягнення злочинців до відповідальності;
- створення та розвиток взаємовигідних партнерських відносин з Ізраїлем.
Ключовою темою зустрічі було використання досвіду Ізраїлю в умовах ворожих обставин для забезпечення безпеки та захисту України. Обговорювалися також питання притягнення відповідальних за воєнні злочини та ознак геноциду у діях Росії в контексті міжнародного права. На круглому столі було наголошено на можливості використання ізраїльського досвіду для підвищення безпеки України та визначено паралелі між двома країнами щодо відповіді на запитання про право на існування. Під час обговорення аналізувалися схожості між політичними режимами Путіна та Ірану та їхнім впливом на міжнародну безпеку. Учасники також розглядали можливості України залучити союзників, для підвищення безпеки та спільного вирішення глобальних питань.
У підсумку учасники закликали до більш активного обміну досвідом та співпраці між Україною та Ізраїлем у сфері безпеки та прав людини.

 

 

 

Софія Ковальова,
староста групи МВ-21001б,
Анастасія Чулакова,
староста групи МВ-21002б,
Дар’я Щукіна,
староста групи МВ-20003б

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook