Усі структурні підрозділи університету повинні працювати системно і злагоджено

16 лютого 2015 року

 16 лютого під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання звуженого ректорату. На ньому розглядалися поточні питання діяльності вишу та графік роботи на тиждень. 

 
Щоби працювати скоординовано і організовано, прийнято рішення запрошувати на звужений ректорат представників деканського та директорського корпусу. Цього разу участь у засіданні взяли  керівники факультетів юридичного - Олена Яра, землевпорядкування – Ірина Купріянчик, аграрного менеджменту – Анатолій Остапчук, захисту рослин, біотехнологій та екології – Микола Доля
 
 
Спочатку вчений секретар Оксана Барановська нагадала, що впродовж тижня відокремлені підрозділи, зокрема,  Боярський коледж екології та природних ресурсів, Бобровицький коледж економіки та менеджменту імені О.Майнової, Ніжинський, Немішаєвський агротехнічні коледжі та Ніжинський агротехнічний інститут прозвітують за результатами діяльності у минулому році.  Крім того, на 18 лютого заплановано засідання ректорату, а на 20-те – вченої ради та конференція трудового колективу. На цих засіданнях будуть розглядатися ряд важливих документів. Йдеться про проекти положень про екзаменаційну комісію, заліки та екзамени, ректорат та наглядову раду, правила внутрішнього розпорядку. Також вчена рада заслухає звіти проректорів, а трудовий колектив – ректора. Цього четверга, 19 лютого, делегація університету відвідає НТУ України «Київський політехнічний інститут». Програмою візиту передбачено ознайомлення зі структурою управління, матеріально-технічною базою, технічним музеєм. А ще планується вивчити особливості функціонування технопарку КПІ.
 
Про досягнення домовленостей з інвестором щодо будівництва житлового будинку проінформував проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін. Це питання також розглядалося на засіданні профкому працівників університету. Найближчим часом буде презентовано проект та умови придбання житла працівниками університету.
 
Проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша розповів про участь у спільному засіданні голів студентських рад гуртожитків та студентських організацій факультетів. У зв’язку із зміною структури університету найближчим часом відбудуться звітно-виборні конференції. На них молодь обере керівництво студентського самоврядування факультетів і навчально-наукових інститутів.
 
За інформацією проректора з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерія Іщенка, розпочато проектувальні роботи їдальні у 12 навчальному корпусі. Вже найближчим часом планується відремонтувати та обладнати зал на 60 місць. Хоча з минулого тижня у всіх об’єктах університету підвищено подачу тепла, економія енергоресурсів продовжується. Тривають і відновлювальні роботи у 3-му корпусі. Так,  на цьому тижні розпочинається монтаж вікон.
 
Директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук розповів про оновлення системи відповідальних за міжнародну діяльність від структурних підрозділів. Незабаром відбудеться їх організаційне засідання. Він також закцентував увагу  на участі студентів у конкурсах грантів за програмою Еразмус+, входження університету до QS-рейтингу та взаємодією з ICA.
 
Про діяльність відділів на минулому тижні та плани на майбутній розповіли їх керівники –  Оксана Зазимко, Микола Михайліченко, Наталія Дробот, Андрій Бова, Геннадій Мірошниченко, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька  та завідувач  кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов.
 
 
Голова первинної профспілкової організації працівників Ростислав Тарасенко проінформував про готовність до проведення конференції трудового колективу. Вже обрано 250 делегатів, сформовано і затверджено проект порядку денного. Також на засіданні профкому розглядалося питання взаємодії  санаторію-профілакторію та оздоровленням працівників і студентів влітку. 
 
У продовження цього проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило додав, що потрібно розробити та поширити інформаційні матеріали з можливостями і переліком послуг санаторію-профілакторію. Він також проінформував про готовність пакету документів для інвесторів щодо  будівництва гуртожитку.
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін наголосив на необхідності злагодженої роботи у ланці директор ННІ  (декан факультету) – завідувач кафедри. Це засвідчила нещодавня нарада керівництва університету із завідувачами кафедр. Як повідомив перший проректор, цього тижня рейтингова комісія передасть у бухгалтерію документацію щодо рейтингу. До кінця місяця для обговорення буде презентований новий проект положення про рейтингову оцінку діяльності науково-педагогічних працівників.
 
Підбиваючи підсумки засідання, ректор Станіслав Ніколаєнко наголосив:  усі структурні підрозділи університету мають працювати системно і злагоджено, а кожен керівник повинен відчувати відповідальність за ввірену йому справу. Крім того, Станіслав Миколайович доручив Ігорю Ібатулліну  контролювати хід посівної кампанії в навчально-дослідних господарствах, організацію візиту до Київського політехнічного інституту та проведення потужної міжнародної наукової конференції.  Андрію Кудіну – підготувати презентацію будівництва житлового будинку, доповісти про хід інформатизації та активізувати роботу над проектом екологічного містечка на Тихому озері. А Сергій Кваша має  розробити проект заходів з відзначення Дня університету. 
 
Також були розглянуті і інші питання життєдіяльності університету.
 
Дeниc Рyдeнь
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook