Ремонт 8-го гуртожитка - приклад реалізації "Голосіївської ініціативи - 2020"

11 лютого 2015 року

 10 лютого студентство, очільників студентського руху, профспілки, завідувачів гуртожитків зібрала у 8-му гуртожитку довгоочікувана подія – відкриття студентського буфету. Почесне право перерізати символічну стрічку надали ректору Станіславу Ніколаєнку, голові Студентської організації університету Вікторії Мялук та її заступнику Марії Митрофаненко.

 

 
Як зазначив керівник служби закладів харчування Богдан Дубас, відкриття буфету викликано, насамперед, тим, що у трьох гуртожитках, які знаходяться поряд, мешкають близько 1700 студентів. Та запевнив: потужностей для їх обслуговування у служби вистачить. Керівництво  завжди готове втілювати студентські ініціативи та ідеї. Богдан Антонович висловив вдячність завідувачу 8-го гуртожитку Вячеславу Левченку за надану допомогу в облаштуванні буфету.
 
 
 
Крім його відкриття, протягом останнього часу в гуртожитку виконаний чималий об’єм ремонтних робіт. Зокрема, завершилося впорядкування місць загального користування. Їх, читальний зал, кімнату для самопідготовки студентів, спортивну кімнату, пральню самообслуговування, приміщення студради оглянуло керівництво вишу. До речі, пральні самообслуговування облаштовані майже у всіх гуртожитках.
 
Цьогоріч започаткували капітальні євроремонти кімнат, в які поселятимуться першокурсники. Триває ремонт і тій, в якій свого часу, будучи студентом, мешкав Станіслав Ніколаєнко. Також в цих кімнатах планується встановити сучасні меблі.
 
 
Під час діалогу зі студентством ректор зазначив, що курс на створення належних соціально-побутових умов, визначений програмою розвитку університету «Голосіївська ініціатива-2020», втілюється у життя. Його результати – очевидні. Зокрема, йдеться про відремонтовані місця загального користування в 11-му гуртожитку, дах 4-го. Згодом відбудеться реконструкція іншої частини  місць загального користування у 8-му. В третьому гуртожитку вже приступили до ремонту душових кімнат. Також Станіслав Миколайович поділився зі студентським самоврядуванням планами щодо будівництва нового гуртожитку для аспірантів, співробітників. На вивільнені місця можна буде поселити студентів, зменшивши їх ущільненість. Розглядається можливість спорудження студентського помешкання біля кафедри бджільництва. 
 
 
Звертаючись до студрад, ректор закликав лідерів студентського самоврядування бути господарями, берегти університетське майно та брати на себе відповідальність за порядок у студмістечку. Цю думку підтримав проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко звернув увагу присутніх на дотриманні правил пожежної безпеки, обережного використання електричних приладів і газових плит. Особлива увага – збереженню енергоресурсів. 
 
 
У продовження діалогу, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша та проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило наголосили, що лише спільними зусиллями від студентського побуту до навчальної аудиторії зможемо досягнути доброго результату. Треба брати на себе взаємну відповідальність за наше майбутнє. 
 
Ольга Наконечна
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook