Першокурсники факультету аграрного менеджменту: успішно закінчуємо рік та підводимо підсумки

5 червня 2023 року

Добігає кінця непростий 2022-2023 навчальний рік, і зараз, озираючись назад, можна підвести основні його підсумки. Свій перший курс закінчують ті, хто наприкінці минулої весни та на початку літа, в умовах війни та невизначеності, зробили сій вибір та вступили на факультет аграрного менеджменту НУБіП України. Сьогодні ці студенти складають вже другу сесію та скоро стануть другокурсниками, але перший рік навчання назавжди залишить слід в їхній пам’яті – слід, відмічений, з одного боку, сигналами повітряних тривог, перебоїв з електро- та водопостачанням та загальним відчуттям небезпеки, а з іншого – радощами студентського життя, першими досягненнями у навчальній, науковій, спортивній діяльності, відчуттям дорослішання, прагненням до самореалізації.
Так, студенти першого курсу англомовної групи за цей рік показали себе активними учасниками студентського життя, взяли участь у різноманітних заходах, продемонстрували успіхи у навчанні та спорті.
18 вересня 2022 року студенти разом з батьками прибули до гуртожитку № 2 на поселення.

Уже наступного дня,19 вересня 2022 року, студенти першого курсу англомовної групи вперше зібралися всі разом в аудиторії 614 десятого корпусу, а потім урочисто склали присягу студентів НУБіП України. Вони зобов’язалися, зокрема, «бути гідними спадкоємцями освітніх і наукових традицій Університету, примножувати його славу».

Не втрачаючи часу, для «першачків» була проведена екскурсія територією університету: студенти змогли помилуватися неповторною красою осіннього ботанічного саду НУБіП України, коли падаючі на землю кольорові листочки вкривають її, ніби килимом.

З початком навчальних буднів першокурсники поступово звикали до нового формату навчання: уроки змінилися парами у формі лекційних та практичних занять, до чого дуже швидко довелося адаптуватися.

 

Однак, студенти – завжди студенти, а молодість завжди бере своє. Першокурсники швидко познайомилися, здружилися та почали разом проводити свій вільний час. Як відомо, дружба, яка виникає в студентські роки, потім триває все життя.

 

З самого початку студенти першого курсу англомовної групи не стояли осторонь подій та заходів, які відбувались в університеті. Так, наприклад, всі разом ходили вболівати за футбольну команду факультету аграрного менеджменту, брали активну участь у вшануванні пам’яті Великого Кобзаря, долучилися до святкування Дня Вишиванки в НУБіП України, підтримували разом зі студентами з інших груп наших переможців у щорічній естафеті «Голосіївське кільце».

До речі, у більшості заходів брала участь студентка з Китаю Ван Мень’Яо або просто – Міа для своїх друзів-одногрупників, яка навчається у цій групі. Міа мріє у майбутньому стати менеджером і працювати у сільському господарстві КНР, а на теперішній час опановує фах на факультеті аграрного менеджменту в НУБіП України, як одному з кращих факультетів в Україні, включеному у 2021 році у списки журналу Forbes. Міа дуже добре ладнає зі своїми одногрупникам, які допомагають їй у всьому. На її думку, «українці – добрі, щирі і нічого не бояться». Також Міа в захваті від столиці України – міста Києва.

Цікавою та пізнавальною для студентів першого курсу англомовної групи була екскурсія в музей історії НУБіП України. Вони дізнались безліч цікавого про наш славетний університет, його випускників, серед яких є багато відомих особистостей та героїв.

У непростих умовах війни в Україні важливо мати активну громадянську позицію, долучатися до різноманітних волонтерських та благодійних акцій. Студентка Марина Алексеєва цьогоріч взяла участь у благодійному концерті до 129 річниці функціонування багатопрофільного діагностично-лікувального закладу «Охматдит» в місті Києві, де надається допомога тисячам малюкам, в тому числі малюкам з обмеженими можливостями та найтяжчими діагнозами.

Потрібно сказати, що студенти першого курсу англомовної групи одразу долучилися до роботи сенату студентської організації факультету аграрного менеджменту та активно організовували профорієнтаційні заходи.
Студентка Софія Ступак стала заступником голови СО ФАМ, а студентка Катерина Соломахіна взяла на себе обов’язки голови соціального відділу СО ФАМ. Як заступник голови СО ФАМ Софія Ступак, зокрема, допомагала координувати роботу з організації різних заходів, серед яких були «Дебют першокурсника», заходи до Дня Святого Валентина, гра «Хто зверху?» . Треба відмітити, що обидві дівчини – Софія і Катерина - відмінно навчаються, чудово володіють англійською мовою та демонструють лідерські якості.

За результатами І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з економічної теорії перше та друге місця зайняли відповідно студентки групи Софія Ступак та Анастасія Тищенко. Уже на першому курсі студенти були залучені у наукову роботу. Студентки Юлія Хомин, та Марина Алексеєва взяли участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток біоенергетичного потенціалу в сільському господарстві» та вже на першому курсі опублікували тези разом з науковим керівником – доцентом Юрієм Власенко.

 Перебуваючи на дистанційному навчанні, студенти першого курсу англомовної групи організовували профорієнтаційні заходи у своїх рідних школах.
Так, староста групи Микола Данильченко відвідав свій рідний ліцей ім. Т.Г. Шевченка у смт Голованівськ Кіровоградської області, студентка Ірина Медведюк – Троянівський ліцей на Волині, а колишні однокласники, а тепер – одногрупники – Андрій Сидоренко та Марина Алексеєва - Гімназію №43 «Грааль» Соломянського райопу міста Києва.

 

 


На початку травня 2023 року студенти першого курсу англомовної групи ФАМ мали виняткову можливість поспілкуватися особисто з ректором НУБіП України Станіславом Ніколаєнко. У присутності декана факультету аграрного менеджменту Анатолія Остапчука першокурсники поділилися зі Станіславом Ніколаєнко своїми позитивними враженнями від навчання та студентського життя.


На урочистих зборах з нагоди 125 річчя НУБіП України декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук урочисто вручив подяки студентами першого курсу англомовної групи, які були активними в студентському житті, науковій роботі та продемонстрували успіхи у навчанні. Серед таких студентів - Софія Ступак, Катерина Соломахіна, Микола Данильченко, Анастасія Тищенко.

Від себе особисто, як наставник групи, хочу подякувати студентам за чудову роботу протягом року та за те, що показали себе порядними та відповідальними людьми!
Успіхів ! Слава Україні!

Катерина Алексеєва,
наставник 5 групи 1 курсу,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook