Майбутні автоматчики-науковці представили результати магістерських досліджень на постерній конференції

25 травня 2023 року
  23 травня була проведена постерна конференція майбутніх магістрів спеціальності 151 Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології.

  З презентаціями постерів виступили дев’ять студентів, які докладно описали свої наукові розробки і відповіли на запитання викладачів кафедри автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І. Мартиненка. Студенти провели дослідження комп’ютерно-інтегрованих систем автоматизації для різних процесів і сільськогосподарських виробництв і запропонували варіанти вдосконалення таких систем з метою економії виробничих і енергетичних ресурсів, впровадження сучасних мікропроцесорних систем на новій елементній базі.

  Конференція відзначила роботу студента Дмитра Одинця «Дослідження та вдосконалення системи автоматичного керування температурним режимом виробництва молочної продукції на базі комплексу технічних засобів Schneider Electric» (керівник доцентка кафедри Марина Гачковська). Робота була направлена на підтримання оптимального температурного і часового режиму процесу пастеризації молока в залежності від виду і якості продукції з дистанційним керуванням цього процесу. Інноваційною роботою для нашої кафедри видалась робота студента Юрія Семирозума, яка виконувалась під керівництвом доцентки кафедри Алли Дудник «Дослідження та вдосконалення автоматичної системи протипожежної безпеки при виробництві різних видів морозива на базі комплексу технічних засобів ОМЕГА».

  Особливістю роботи була розроблена експертна система автоматичної оцінки складності пожару з метою виклику необхідної команди рятувальників, що актуально в теперішній час.
  Серед доповідачів була студентка Діана Савчук, яка знаходиться за межами нашої країни, в Шотландії, (керівник доцент Володимир Мірошник). ЇЇ робота «Дослідження і вдосконалення комп’ютерно-інтегрованої системи керування температурно-вологісним режимом в теплиці із використанням сонячних панелей на базі комплексу технічних засобів Schneider Electric» викликала неабиякий інтерес в учасників конференції. У роботі Діани подані результати досліджень складного біотехнічного об’єктацього процесу на імітаційній моделі в середовищі Simulink MATLAB, приведені переконливі докази можливості використання сонячної енергії в тепличному господарстві. Доповідачка цікаво розповіла про поширення і використання альтернативних джерел енергії в Шотландії.

  Постерна конференція висвітлила деякі недопрацювання окремих студентів у підготовці до захисту, на що їм було вказано. Зазначене підтверджує потребу у проведенні таких заходів.
  У цілому студенти показали високий рівень виконаних наукових магістерських робіт і свою готовність впевнено їх захищати перед атестаційногю комісією.

Віталій Лисенко,
завідувач кафедри

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook