Юні дослідники на варті науки!

23 травня 2023 року

Як би не було нам сьогодні складно і сумно, ми продовжуємо жити, працювати, вчитися та досліджувати. Уже другий рік поспіль Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України проводиться під час бойових дій в Україні. Тому на сьогодні надзвичайно важливим є виявити та підтримати наших юних науковців-дослідників, дати їм зрозуміти наскільки їх праця є важливою для добробуту країни. Адже саме їм в майбутньому стояти на варті української науки.

Цьогоріч склад журі за секцією Агрономія на ІІІ Всеукраїнському (фінальному) етапі конкурсу залишився безмін. Колектив журі за мудрого наставництва почесного члена Єрмакової Людмили Михайлівни, вмілого керівництва голови журі доцента кафедри рослинництва Національного університету біоресурсів та природокористування України Свистунової Ірини Володимирівни та відповідальної роботи доцентів кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика Завадської Оксани Володимирівни та Ящук Надії Олександрівни успішно виконав свою нелегку, але цікаву роботу з оцінки кращих наукових робіт за секцією Агрономія.

Нажаль воєнні дії відбилися на кількості учасників, до конкурсу були долученні представники лише 16 областей України: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської та міста Київ.

Робота журі відбувалася у три етапи: заочне оцінювання дослідницьких проєктів учасників, оцінювання постерного захисту та наукової конференції. Постерний захист проходив 18 травня, а наукова конференція 19 травня, де юні дослідники завзято захищали свої проєкти.

Кожна представлена робота була особливою і за актуальністю, і за науковими підходами, і за виконанням. Більшість робіт були націлені на вирішення сьогоденних проблем в аграрній сфері, мали досить високий науковий рівень та глибину досліджень. Юні науковці вражали членів журі своїми знаннями, бажанням до пізнання нового, вмінням вдало подати отриманні результати, аргументованістю сформульованих висновків та вірними і впевненими відповідями на запитання як під час постерного захисту, так і під час наукової конференції.

Також, користуючись можливістю долучити до складу нашої дружньої родини НУБіП України таких розумних і завзятих учнів, за домовленістю з МАН, було проведено профорієнтаційну роботу. З цією цілю до конференції був залучений відповідальний за профорієнтаційну роботу на агробіологічному факультеті доцент Цизь Олександр Михайлович. Олександр Михайлович досить доступно та змістовно розповів про всі перевали навчання в нашому вузі і зокрема на агробіологічному факультеті. Маємо надію, що найкращі учні країни стануть нашими найкращими студентами.

Підсумовуючи, можна сказати, що коли спілкуєшся з такими дітьми зростає віра у НАШУ НАУКУ, у НАШУ КРАЇНУ, у НАШУ ПЕРЕМОГУ і в НАШЕ СВІТЛЕ МАЙБУТНЄ.

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

І  СЛАВА НАШИМ НАУКОВЦЯМ!

 

Члени журі: Надія Ящук,

Ірина Свистунова,

 Оксана Завадська,

Людмила Єрмакова.

    

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook