BFH-HAFL у співпраці з ННІ лісового і садово-паркового господарства провели перший семінар присвячений лісівництву за допомогою Мартелоскопа

25 квітня 2023 року

    Факультет сільськогосподарських, лісових та харчових наук (HAFL) Бернського університету прикладних наук (BFH) у співпраці з ННІ лісового і садово-паркового господарства (ННІ ЛіСПГ) НУБіП України провели перший семінар присвячений лісівництву Швейцарії, застосуванню системи «Мартелоскоп» та програмному продукту Sylvotheque, а також подальшої співпраці у цьому напрямку між HAFL та ННІ ЛіСПГ.

     

    У офіційній частині відкриття та привітання взяли участь проф. доктор Ute Seeling, директор факультету сільськогосподарських, лісових та харчових наук (HAFL) Бернського університету прикладних наук (BFH) та проф. доктор Петро Лакида.

     Під час семінару проф., доктор Bernhard Pauli, керівник відділу лісових наук та професор економіки лісового господарства в BFH-HAFL презентував інформацію про лісове господарство Швейцарії.

     Професор, доктор Christian Rosset, професор з лісівництва та лісового планування в HAFL (BFH) представив доповідь про наближене до природи лісівництво та застосування Мартелоскопа у Швейцарії. Також Christian Rosset презентував програмний продукт, який розроблено під його керівництвом в HAFL (BFH) – Sylvotheque (https://martelage.sylvotheque.ch/).

     Участь у семінарі взяли представники, практики та науковці з різних регіонів та організацій: Національного університету біоресурсів і природокористування України, Національного лісотехнічного університету, ГО «Форза», УкрНДІгірліс, УкрНДІЛГА, WWF-Україна та ін. Після презентації доповідей учасники обговорювали можливості співпраці між HAFL та українськими партнерами з лісового господарства в межах проекту martelage.sylvotheque.ch.

  

    Швейцарія солідарна з іншими європейськими країнами та підтримує Україну, українських науковців, студентів та громадян у складні часи війни росії проти України. Співпраця української наукової та освітянської спільноти з навчально-науковими установами Швейцарії та інштих країн Європи є важливою частиною євроінтеграції України.

     З програмою семінару можна ознайомитися за посиланням - Програма семінару

Олександр СОШЕНСЬКИЙ,
доцент кафедри лісівництва

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook