Кафедрою обліку та оподаткування продовжено цикл зустрічей з майбутніми абітурієнтами ОП «Облік і аудит»

20 квітня 2023, 14:08

    Вибір закладу вищої освіти та освітньої програми і спеціальності, яка допоможе в майбутньому працевлаштуванні – це основне питання для випускників шкіл та ліцеїв. Одним із основних напрямків кафедри обліку та оподаткування є постійне проведення профорієнтаційної роботи, ознайомлення майбутніх вступників із освітньою програмою «Облік і аудит» спеціальності «Облік і оподаткування», визначення її переваг, а також перспектив роботи бухгалтером, аудитором.
   Випускники освітньої програми «Облік і аудит» мають  багато можливостей для кар’єрного росту: від головного бухгалтера, до фінансового чи комерційного директора, від асистента аудитора до партнера міжнародної аудиторської компанії; можливостей працювати на фрілансі або в офісі; можливостей відкриття власної справи, адже професійні бухгалтери чи аудитори володіють знаннями з обліку, аудиту, економіки, фінансового аналізу, ІТ-технологій та електронного документообігу, менеджменту і маркетингу, фінансового та господарського права та ін. 
 
    Для ознайомлення школярів із спеціальністю викладачами кафедри обліку та оподаткування було проведено цикл зустрічей.
 
    Зокрема, доцентами Володимиром Литвиненком і Тамарою Гуренко у школі І-ІІІ ступенів № 286 та спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням французької мови № 269 Голосіївського району м. Києва; доцентами Наталією Кузик і Катериною Шевчук, старшим викладачем Олегом Криворотом  – у закладах освіти Київської області: Васильківському академічному ліцеї  «Успіх», Васильківському ліцеї № 8, Глевахівському академічному ліцеї Глевахівської селищної ради, Гребінківській гімназії та  Гребінківському опорному закладі освіти «Гребінківський ліцей» Гребінківської селищної ради Білоцерківського району. 
 
    Звертаючись до майбутніх абітурієнтів, викладачі особливу увагу приділили якості освіти в НУБіП України, цікавим моментам  і можливостям студентського життя, ознайомили з професійними здобутками і кар’єрним зростанням студентів освітньої програми «Облік і аудит», які наразі поєднують очне навчання і роботу за фахом у провідних компаніях, зокрема у ТОВ «Бейкер Тіллі Україна»,  ТОВ «ГРАНТ ТОРНТОН ЛЕГІС», ТОВ «Аудиторська ФІРМА «Мазар Україна», консалтинговій компанії «EBS» та ін.  
    Було акцентовано увагу майбутніх вступників на тому, що практична підготовка здобувачів ОП «Облік і аудит» здійснюється в умовах практичної діяльності підприємств різних галузей економіки, аудиторських, консалтингових, інвестиційних та страхових компаній, банків, контролюючих органів.
    Майбутні студенти поінформовані також про потужну матеріально-технічну базу економічного факультету, зокрема, та університету вцілому, можливість отримання подвійних дипломів в НУБіП України.
  
    Справжньою «родзинкою» зустрічей стало проведення зі школярами віршованої економічної вікторини (за авторством Олега Криворота), яка дала можливість школярам відчути атмосферу роботи бухгалтера й аудитора, отримати перші економічні та обліково-аудиторські знання. Школярі були дуже зацікавлені, приймали активну участь, давали вірні відповіді, висловлювали власні цікаві думки та отримували міні-призові винагороди.
 
    Зустрічі пройшли у доброзичливій атмосфері. Такі заходи дали можливість познайомити цьогорічних випускників із особливостями навчання студентів  за освітньою програмою «Облік і аудит». У майбутньому вони зможуть реалізувати свої знання на підприємствах державного сектору економіки, у приватних малих, середніх і великих агроформуваннях, контролюючих органах та в міжнародних аудиторських компаніях. 
     На завершення викладачі кафедри подякували майбутнім абітурієнтам та дирекції й педагогічному колективу  освітніх закладів  за організацію та участь у проведених заходах та запросили продовжити навчання за освітньою програмою «Облік і аудит» спеціальності 071 «Облік і оподаткування» економічного факультету НУБіП України. 

 

Людмила Мельянкова, 

доцент кафедри  обліку та оподаткування

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook