Розвиток біосоціальної економіки і управління природокористуванням

31 січня 2015 року

     Для втілення базових принципів розвитку біосоціальної економіки і управління природокористуванням у життєвий цикл сільськогосподарських товаровиробників та розвитку села науковцями економічного факультету розроблено концепцію розвитку біосоціальної економіки та управління природокористуванням, базовою моделлю якої є стуктурні зміни у розвитку продуктивних сил та виробничих відносин.
   

 Основною умовою для успішного розвитку біосоціальної економіки в Україні є потреба підвищення конкурентоздатності та створення лідерства у сільськогосподарському виробництві.

     Передумовою результативного управління природокористуванням є визначення рівня впливу змін клімату на виробництво сільськогосподарської продукції та ефективне використання ресурсів.    

     Розробка основних положень концепції розвитку біосоціальної економіки та управління природокористуванням пройшла апробацію у сільськогосподарських ВУЗах Польщі, Словаччини, Угорщини, Чехії та Словенії і подальше її впровадження буде здійснено через НААН України, a також Міністерство аграрної політики і продовольства України.


Микола Талавиря,
доктор економічних наук, професор,
Вікторія Кирилюк,
відділ НТІ

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook