Комплексна профорієнтація – одне з пріорітетних завдань факультету ветеринарної медицини

2 квітня 2023, 18:08
ФВМ НУБіП України

   Важлива частина діяльності НПП кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин – поширення серед цільової аудиторії інформації про перспективи навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Переваги ветеринарної спеціальності на ринку праці, можливості зарубіжного стажування та паралельного навчання у закордонних навчальних закладах, потужна матеріальна база факультетських лабораторій, яскрава та насичена культурно-масова робота студентського самоврядування.

   Юрій Степанович Масалович, старший викладач кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин, коротко та чітко окреслив мету навчальної роботи, яка спрямована на підвищення якості навчального процесу, удосконалення існуючих і розробку нових програм підготовки фахівців ветеринарної медицини, адаптованих до попиту на вітчизняному і міжнародному ринках праці.

   Перед проведенням профорієнтаційних заходів з учнями шкіл Юрій Масалович зустрівся з заступником начальника управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради Кришінець-Андялошій Катериною Олександрівною, яка із задоволенням погодилася допомогти та організувати зустріч з випускниками одинадцятих класів ЗОШ-1 та Мукачівського ліцею. Загальна кількість потенційних абітурієнтів становила понад 100 осіб. Також, домовились щодо подальших дій у контексті охоплення всіх шкіл Мукачівського району та розміщення на офіційній сторінці мукачівської міської ради, сайтах шкіл та в соціальних мережах профорієнтаційних матеріалів (доповідь декана, інформація про день відкритих дверей), які були залучені на першому етапі до профорієнтаційних заходів.

   Катерина Олександрівна разом з директором Морекою Миколою Миколайовичем знайшли час особисто бути присутніми на даному заході.Доповідь розпочалася з представлення кадрового потенціалу, відомостей про факультет, контингент студентів, які на ньому навчаються. Коротко представлено спеціальності, які здійснюють підготовку фахівців за напрямом “Ветеринарна медицина” та “Ветеринарна гігієна та експертиза”.

   Студентів зацікавили умови працевлаштування після навчання на факультеті. Юрій Степанович дав вичерпну відповідь, що факультет уклав угоди про стратегічне партнерство та науково-технічне співробітництво з державними і приватними клініками ветеринарної медицини, Українською молочною компанією, Центром сучасної ветеринарної медицини, ТОВ «Магнат», мережами клінік ветеринарної медицини «Зоолюкс», «Алден-Вет», «Друг», державним НДІ лабораторної діагностики та ветсанекспертизи, регіональними лабораторіями ветеринарної медицини, Інститутом ветеринарної медицини НААН України, ТОВ «Нестле Україна», фірмою «Роял Канін Україна», Німецько-Українською НВФ «Бровафарма», Центром сучасної ветеринарної діагностики НВО Біотестлабораторія та ін.

   Також, було обговорено перспективи стажування впродовж навчального року по програмі Erasmus+. Навчання може бути організовано в Естонському університеті наук про життя (Тарту, Естонія), Вроцлавському природничому і Вроцлавському медичному університетах та у Варшавському університеті наук про життя (Польща), університеті Лейда (Іспанія). Окрім того, Юрій Масалович наголосив, що 6 квітня відбудеться День відкритих дверей в НУБіП України, до якого можуть долучитися майбутні вступники. Бажаємо майбутнім абітурієнтам вдалого складання випускних тестів та з нетерпінням очікуємо їх серед лав нашого студентства!

доц. В.Лакатош

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook