В Мукачівському фаховому коледжі пройшла студентська науково-практична конференція, присвячена реформуванню земельних відносин

25 березня 2023 року
  23 березня 2023 року у ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» на агрономічному відділенні відбулася студентська науково-практична конференція «Земельні ресурси України у період реформування земельних відносин: стан, проблеми і перспективи», приурочена до Дня землевпорядника, який зовсім нещодавно святкували у нашій країні.
  Мета заходу: залучити студентів до більш детального вивчення проблем і досягнень у землевпорядкуванні, донести до них важливість обраної професії при реформуванні земельних відносин та формуванні ринку землі в Україні. 
  Науково-практичну конференцію  відкрила  завідувачка агрономічним відділенням Ольга Гудзовата, яка привітала студентів з початком роботи конференції і побажала плідно попрацювати і провести дану конференцію, а отримані нові знання бути готовими застосувати у майбутній практичній роботі.
  Із вступним словом до учасників заходу звернувся викладач землевпорядних дисциплін Іван Цап, який зосередив увагу студентів та викладачів на важливості комплексного вивчення всіх спеціальних предметів, які вивчають студенти-землевпорядники, бо на виробництві вони мають знати як організацію і планування робіт, так і меліорацію, математику і фізику, проєктування шляхів і фотограмметрію, земельний кадастр, геодезію і геодезичні роботи при землеустрої, моніторинг та охорону земель і основи картографування, державний контроль і управління земельними ресурсами.
  Після попередніх виступаючих презентувати наукові доповіді мали можливість студенти землевпорядних груп агрономічного відділення коледжу.  
  Студент групи ЗП-31 Олександр Орос у своїй доповіді на тему «Державний земельний кадастр: стан та шляхи його вдосконалення» розповів, що земельний кадастр має вестися таким способом, за якого найповнішою мірою задовольнятиметься потреба в своєчасності, точності та достовірності інформації про поточний стан. На підставі кадастрових даних всіх рівнів управління уможливиться відслідковування існуючих тенденцій у використанні земельного фонду України. Автоматизація державного земельного кадастру надасть реальних можливостей для контролю за дотриманням земельного законодавства, сприятиме виникненню достовірної та ефективної науково-обґрунтованої бази прогнозування та планування.
 
  Зокрема, студент групи ЗП-11 Іван Бубряк підготував дуже цікаві доповідь і презентацію на тему «Професія – землевпорядник», у яких розкрив історію виникнення землевпорядкування, як окремої професії, цікаво і змістовно розповів про роботу спеціалістів на виробництві, наголосив на необхідності гарно вчити спеціальні предмети, щоб успішно застосувати отримані у коледжі теоретичні знання і практичні навички у землевпорядному виробництві.
  Черговий доповідаючий, студент групи ЗП-21 Володимир Кішкаш зумів зацікавити аудиторію доповіддю та презентацією на дуже цікаву та нагальну тему: «Геоінформаційні системи в задачах моніторингу довкілля». Зокрема, він зазначив, що моніторинг лежить в основі кадастрових та геоінформаційних систем, екологічного системного аналізу, і використання геоінформаційних систем дозволяє оперативно отримувати інформацію за запитом та відображати її на картооснови, оцінювати стан екологічної системи і прогнозувати її розвиток.
  На останок на конференції зробила доповідь студентка – випускниця групи ЗП-41 Марія Кондриш на тему «Методи управління земельними ресурсами». У своєму виступі вона зауважила, що у практиці управління, як правило, одночасно застосовують різні методи та їхнє поєднання (комбінації), що органічно доповнюють один одного, знаходяться в стані динамічної рівноваги, і тому можна виділити такі методи управління: соціальні і соціально-психологічні, які застосовуються з метою підвищення соціальної активності людей; економічні, зумовлені економічними стимулами; правові, які включають норми і правила, що визначаються, у першу чергу, земельним законодавством і обов’язкові для виконання; землевпорядні як комбінація правових, соціальних, економічних та інших методів, шляхом яких встановлюються обмеження у використанні земель, землеохоронні регламенти; організаційно-адміністративні, засновані на прямих директивних вказівках.
  Виступи студентів супроводжувалися цікавими мультимедійними презентаціями. Цікаві і змістовні доповіді дають можливість провести  захід не тільки цікавим, але й  пізнавальним та корисним.
  Із заключним словом виступила викладачка землевпорядних дисциплін Олеся Орбан, яка відзначила високий рівень підготовлених доповідей і презентацій і подякувала студентам за сумлінне відношення до проведення заходу.
  Науково-практична конференція пройшла на високому методичному рівні і досягла поставленої мети, про що свідчила жвава дискусія, висока активність студентів та конструктивний обмін думками.
 
 
Ілля-Олександр Застулка, Олеся Орбан, Іван Цап,
викладачі землевпорядних дисциплін    
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook