Вчена рада: звіт Бобровицького фахового коледжа та сучасний стан харчування населення України

22 березня 2023 року
  22 березня 2023 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання вченої ради університету. Відкриваючи його, ректор озвучив короткий звіт про діяльність вишу за минулий місяць. Продовжується навчальний семестр в змішаному форматі, університет посів перше місце серед вишів України за обсягами фінансування наукових досліджень за результатами відповідного конкурсу Міністерства освіти і науки. Триває підготовка до відзначення 125-річниці університету. Навчально-дослідні господарства приступили до весняних польових робіт. Колектив університету сконцентрований на виконанні покладених державою та суспільством завдань з якісної підготовки фахівців, провадження наукових досліджень тощо.

  Вчена рада заслухавши програми розвитку претендентів на заміщення вакантної посади завідувача кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Олену Кваско та Миколу Патику таємним голосуванням обрала керівником цього підрозділу Олену Кваско, а також присвоїла вчене звання доцента Миколі Костенку та Олені Малашевській.

  Наукову доповідь на тему «Сучасний стан харчування населення України та заходи для позитивних змін» представив доцент кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів Олег Швець. Він закцентував увагу на наявних проблемах в харчуванні українців та виокремив напрямки діяльності з комплексного оздоровлення населення. Мова про елімінацію трансжирів, запровадження оподаткування солодких газованих напоїв, обмеження маркетингу продуктів з високим вмістом цукру, солі та жирів, добровільне зменшення споживання солі, встановлення податкових пільг для корисних продуктів, запобігання дефіциту поживних речовин тощо. Доповідь викликала жвавий інтерес у членів вченої ради, що відобразилося у запитаннях Сергія Кваші, Світлани Прилуцької, Валерія Ушкалова, Олега Мельника, Семена Танчика, Ярослава Михайловича, Віталія Лисенка, Оксани Барановської.

 

 

 

  Про роботу Бобровицького фахового коледжу ім. О. Майнової НУБіП України щодо підвищення якості освітнього процесу та організації навчально-виховної роботи доповів директор Андрій Матвієнко. Він закцентував на збільшенні контингенту студентів, перебігу навчального процесу в змішаному форматі, профорієнтаційній роботі, організації практичного навчання на дев’яти сучасних базах-виробництвах. Коледж є учасником пілотного проекту Міністерства освіти і науки України з впровадження дуальної системи освіти. На базі коледжу діють численні гуртки, активно працює студентське самоврядування. Разом з тим, відсутня міжнародна діяльність, на недостатньому рівні організована співпраця з бізнесом.

 

  У співдоповіді проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук проінформував про результати роботи комісії. Маючи певне збільшення чисельності контингенту студентів, коледж залишається найменшим серед відокремлених підрозділів університету за цим показником. В навчальному закладі наявні малочисельні групи, а продовжують навчання в базовому закладі лише 30-40%. За результатами анонімного опитування студенти та співробітники коледжу вказали на наявні проблеми із застарілою комп’ютерною технікою, стабільним під’єднанням до мережі інтернет, разом з тим, понад 90% опитаних задоволені якістю надання освітніх послуг. Директор Немішаєвського фахового коледжу Володимир Альохін закцентував на необхідності дооблаштуванні укриттів, упорядкування території, запровадження колекційно-дослідного поля, тому потрібно більш активно реалізовувати наявний потенціал у колективу коледжу. Начальник відділу дистанційної освіти та співпраці з відокремленими підрозділами Олександр Санченко зупинився на результатах проведених зрізів знань, які продемонстрували низький рівень знань у студентів. Вчена рада прийняла відповідне рішення щодо поліпшення якості підготовки фахівців та заслухає звіт директора про виправлення недоліків через півроку-рік.

 

 

  За пропозиціями навчально-методичної ради, які озвучив проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук. Зокрема, вчена рада схвалила зміни положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників та положення про рейтингову систему оцінки діяльності науково-педагогічних працівників та структурних підрозділів. Також були схвалені до друку навчально-методична, наукова література і періодика.

 

 

 

 


Пресслужба
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook