Розумна молодь по-філософськи дивиться на світ та програмує майбутнє України

12 березня 2023 року
  Важливим завданням будь-якої країни у сучасному глобалізованому світі є зміцнення її політичних, економічних і культурних позицій, утвердження позитивного іміджу та укріплення авторитету на міжнародній арені. Особливе місце у цих процесах належить «розумній силі» («smart power») – освіченому, розумному поколінню молоді, яке спроможне проводити ефективну політику розбудови нашої держави, з опорою на національні інтереси. Розумна молодь є ключовим ресурсом для України, оскільки саме наша молодь може стати двигуном змін в різних сферах суспільства.
  Початок очного навчання показав, що студенти, та й викладачі, скучили за живим спілкуванням, веденням діалогу, обговоренням одвічних проблем та пошуком відповідей на філософські питання. Адміністрація НУБіП України та гуманітарно-педагогічного факультету створили всі умови задля безпеки студентів і викладачів. НПП кафедри філософії та міжнародної комунікації намагаються максимально ефективно використати очний період навчання для поглибленого опанування матеріалом під час лекційних та семінарських занять. На виконання наказу ректора «Про проведення І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади у 2022/2023 н. р. в НУБіП України», викладачами кафедри заплановано 16 березня 2023 року провести олімпіаду серед студентів усіх факультетів з філософії та логіки.
  Студенти всіх факультетів НУБіП України виявляють неабияку зацікавленість у вивченні філософії. Це спричинено різними факторами. Одних студентів приваблює сама сутність філософії як дисципліни, що досліджує фундаментальні принципи буття людини, найзагальніші суттєві характеристики людського ставлення до природи, суспільства та духовного життя у всіх його основних проявах. Інших зацікавлює вивченням філософських концепцій та ідей для отримання нових поглядів на світ, що допомагає розумінню своїх власних переконань та цінностей.
  Вивчення філософії дозволяє студентам різних спеціальностей, розвивати критичне мислення та аналітичні навички, що є важливим для усіх студентів, незалежно від спеціальності, для майбутньої кар'єри та особистісного зростання. Зокрема, такі навички можуть стати надзвичайно корисними для молодих людей в Україні, які шукають своє місце у світі та мають бажання змінювати ситуацію в країні на краще.
  Набуті в ході вивчення філософії навички критичного мислення дозволяють студентам бути більш об'єктивними та розуміти різні погляди на різні проблеми, що є особливо важливим для молоді, яка формує свої світоглядні позиції та переконання в сучасному інформаційному суспільстві. Така молодь допоможе вирішувати різноманітні проблеми в Україні, від економічних до соціальних та політичних, тому важливо підтримувати їхнє навчання та розвиток.
  Філософія як дисципліна допомагає формувати розумну та критичну молодь, яка є важливим елементом сучасного українського суспільства та ключовим фактором соціального й економічного прогресу країни, творчим та потужним ресурсом, ключем до розвитку, процвітання та успіху України в часи повоєнної відбудови країни. Розумна молодь програмує майбутнє, вона потрібна Україні!
 
Олена Лаута,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікаці

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook