Студенти факультету землевпорядкування успішно перейшли до очного формату навчання у весняному семестрі 2022-2023 навчального року

7 березня 2023 року
факультет землевпорядкування
  Від 06 березня 2023 року студенти факультету землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України організовано продовжили освітній процес у змішаному форматі. Протягом березня 147 студентів 1, 4 курсів та 69 магістрів першого року навчання спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» будуть опановувати практичні знання в очному форматі в рідних стінах університету.

  Для студентів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» повернення до очного навчання є важливою подією, адже такий формат має свої переваги над дистанційним. Насамперед він пропонує здобувачам можливість спілкуватися з викладачами та однокурсниками наживо, емоційно сприймати знання, що позитивно впливає на засвоєнні навичок і вмінь. Під час очного навчання можуть тривати глибокі дискусії і дебати на складні теми, які важко відтворити у віртуальному середовищі. По-друге, для юних землевпорядників і геодезистів очний формат дозволяє отримати неоціненний практичний досвід. Польові вимірювання і робота з геодезичними приладами та обладнанням – життєво важлива складова освітньої програми. Можливість спостерігати, аналізувати та інтерпретувати дані в режимі реального часу має вирішальне значення для розвитку практичних навичок здобувачів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій». Крім того, очна освіта пропонує землевпорядникам доступ до засобів і ресурсів Університету, які можуть бути недоступні віддалено. Так, лабораторії, бібліотека, геодезичні прилади та обладнання, спеціальне програмне забезпечення є критично важливими ресурсами для геодезії та землеустрою, і очне навчання дозволяє студентам використовувати ці ресурси для подальшого навчання. Необхідно також наголосити, що очний формат навчання забезпечує відчуття єдності та приналежності до спільноти землевпорядників і геодезистів, чого іноді не вистачає при дистанційному навчанні. Тільки під час очного навчання студенти-землевпорядники налагоджують стосунки зі своїми однолітками, формують колективи за інтересами, беруть участь у позаудиторних заходах, спілкуються наживо з роботодавцями усе це сприяє позитивному досвіду навчання в НУБіП.
  Повернення до освітнього процесу в очному форматі розпочалося з настанов адміністрації факультету. Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков наголосив, що протягом березня здобувачам необхідно максимально ефективно використати офлайн-навчання для виконання лабораторних робіт зі спеціальним програмним забезпеченням та проведення практичних занять з геодезичним обладнанням. Також, керівник факультету підкреслив щодо обов’язкового дотримання правил техніки безпеки в умовах воєнного стану і дотримання санітарно-епідеміологічних норм.

 

 

  Освітній процес в стінах рідного навчального корпусу №6 як студенти, так і викладачі розпочали організовано. Всі заняття проходять згідно з розкладом, а завдяки злагодженій роботі старост академічних груп, явка здобувачів на високому рівні. Незважаючи на повітряну тривогу, що була оголошена під час першої пари, студенти 1 курсу, що перебували в навчальному корпусі разом з асистентом кафедри геодезії та картографії Яніною Степчук, організовано пройшли в укриття. Де й змогли продовжити опановувати дисципліну «Топографія». Після відбою повітряної тривоги здобувачі повернулись до освітнього процесу в аудиторіях.
  Студенти 2-3 курсів ОС «Бакалавр» продовжили навчання в дистанційному форматі. Деканатом факультету землевпорядкування було здійснено перевірку освітнього процесу та відвідування студентами онлайн-занять. Загалом, середня явка здобувачів становила 85%. Завдяки професіоналізму та злагодженій роботі викладачів освітній процес в дистанційному форматі триває на високому рівні. З 03 квітня 2023 року заплановано ротацію та вихід до аудиторних занять студентів 2-3 курсів ОС «Бакалавр».

  Студенти факультету землевпорядкування вмотивовані до нових знань, цікавих та пізнавальних практичних занять. Ми й надалі надаватимемо нашим студентам найкращу освіту та підготовку із геодезії та землеустрою. Продовжуємо тримати освітній фронт та щиро віримо у Збройні сили України та нашу Перемогу!

 

Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування
з навчальної та виховної роботи

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook