Ректорат: в змішаному форматі продовжився весняний навчальний семестр

6 березня 2023 року
  6 березня 2023 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Очільник університету проінформував про результати Стратегічної сесії з вищої освіти, де піднімалися питання порядку прийому до закладів вищої освіти, вступу аспірантів, фінансування підготовки фахівців тощо. Також відбулася зустріч ректора з колективом Заліщицького фахового коледжу.

 

  Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша закцентував на санітарно-епідеміологічній ситуації, росту захворюваності на ГРВІ по Україні. Це вимагає від керівної ланки посилення контролю за дотриманням санітарних обмежень, провітрювання приміщень, використання антисептиків та носіння масок, оперативного реагування на прояви симптомів захворювань тощо. У фокусі підготовка до відзначення 125-річниці університету – видання відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України, підготовка ювілейної книги тощо. До чергової річниці Тараса Шевченка на 9 березня заплановано читання Кобзаря.
  Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк закцентував увагу на стані підготовці керівниками наукових проєктів документації з виконання науково-дослідних робіт у 2023 році, випуску наукових видань, підготовки звітної документації до МОН за 2022 рік. В НДГ заплановане підживлення озимої пшениці.

 

  Голова профспілкової організації працівників Ростислав Тарасенко проінформував про заходи з нагоди Дня весни, підтримку Збройних Сил України.
  Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський спинився на перебігу реєстрації учасників олімпіади для вступу в університет – маємо їх близько 1700, проте лише третина з них випускники шкіл. Саме на це потрібно звернути увагу в профорієнтаційній роботі, адже реєстрація триватиме ще більше місяця.

 

  Директор Студентського містечка Сергій Стецюк проінформував про перебування майже 2,5 тисячі студентів, контроль за порядком, благоустрій територій та ремонт кімнат для поселення студентів нового набору.
  Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Сергій Михнюк зупинився на співпраці з районним відділом поліції щодо профілактики участі підлітків у неформальних організаціях.

 

  Начальник мобілізаційного підрозділу та співпраці зі Збройними Силами України Геннадій Ржевський доповів про підготовку документів на бронювання співробітників.
  Начальник відділу дистанційного навчання та координації роботи відокремлених підрозділів Олександр Санченко доповів про перебіг освітнього процесу в інститутах та коледжах, діяльність міжкафедральних лабораторій, профорієнтаційної роботи та комісійну перевірку Бобровицького фахового коледжу.

 

  Голова Студентської організації Олександр Вертелецький повідомив про перемоги студентських збірних в різноманітних спортивних та благодійних змаганнях, здачу понад 750 кілограмів макулатури, гроші від чого пішли на благодійність, підготовку до науково-практичної конференції з нагоди Дня землевпорядника. Завтра о 14 годині на майданчику біля навчального корпусу 9 стартує турнір з футболу меморіал Сергія Романчука. Також Студентська організація виступила з ініціативою відновити роботу буфету в гуртожитку №8, на що дано доручення проректору Вадиму Ткачуку сприяти реалізації та оформити все згідно чинного законодавства.
  Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про роботу зі здобувачами ступеня доктора філософії з числа громадян Китаю, підготовку проектів для участі в фінансування за програмою HORIZON, запланований семінар з участі в програмі ERASMUS+. На контролі стан оплати за навчання та проживання в гуртожитках.

 

  Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарських питань Валерій Іщенко закцентував на активізації благоустрою території, ремонтних роботах в лабораторіях захисту рослин, віртуальної реальності, тракторів тощо.

 

  Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук доповів про початок навчання в змішаному форматі – на очне навчання викликані студенти І та IV курсів, а також магістри. Триває проведення відкритих лекцій. Понад 2200 вступників взяли участь у днях відкритих дверей, які проходили на факультетах та в ННІ. На 15 березня заплановано проведення наради із завідувачами кафедр.

 

  Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Василю Шинкаруку – організовано продовжити навчальний семестр у змішаному форматі, провести моніторинг відвідуваності та не допустити зриву занять, підготувати нараду із завідувачами кафедр, спланувати проведення Днів відкритих дверей на перший тиждень квітня, внести пропозиції щодо заслуховування директорів ННІ та деканів факультетів щодо залучення слухачів підготовчих курсів та реєстрації учасників олімпіади для вступу в університет на ректораті. Сергію Кваші – провести заходи з нагоди Днів Шевченка, завершити формування плану заходів, програми відзначення 125-річниці університету, підтримувати лад в студентських гуртожитках. Вадиму Кондратюку – з участі ректора провести нараду з керівництвом навчально-дослідними господарствами та Боярської лісової дослідної станції щодо плану фінансово-господарської діяльності на 2023 рік та весняних польових робіт. Валерію Іщенку – провадити упорядкування території після зими, постійно контролювати стан інфраструктури в кампусі, запровадити сортування сміття. Вадиму Ткачуку – внести пропозиції з організації торгівлі продукцією власного виробництва, укомплектування штатами оздоровчого центру. Спільно з профспілками розробляються пропозиції щодо проведення 1 квітня творчого вечора народного артиста України, професора кафедри культурології університету Вадима Крищенка.

 

  Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook