«Тримаємо освітній фронт! Віримо в ЗСУ та все буде Україна!» – під таким гаслом відбулася онлайн-зустріч зі старостами і наставниками гуманітарно-педагогічного факультету

4 лютого 2023 року
  За кілька днів скінчаться студентські канікули. І щоб організовано розпочати новий семестр на гуманітарно-педагогічному факультеті 2 лютого 2023 року провели онлайнову зустріч зі старостами і наставниками академічних груп, що була присвячена організаційним питанням навчального семестру, соціально-побутовим аспектам і студентській науковій, творчій та спортивній роботі.

  На початку зустрічі усіх учасників привітала декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька із початком нового навчального семестру. У своєму виступі Інна Миколаївна наголосила на складності навчальної роботи у новому семестрі в умовах сьогоднішньої війни, відключення світла та соціально-побутових проблем. Декан запевнила, що, незважаючи на всі негаразди, наш університет гідно тримав і триматиме освітній фронт. Крім того, Інна Миколаївна зосередила увагу на необхідності чіткої комунікації старост, наставників та студентів, адже питання, що виникають, потрібно вирішувати «тут і зараз». Також декан висловила надію, що студенти сумлінно поставляться до навчання, активно братимуть участь у наукових, культурно-патріотичних, спортивних заходах факультету та університету.

  На зустрічі було зпрезентовано графік навчального процесу та особливості навчання студентів факультету у ІІ семестрі 2022-2023 навчального року. У своєму виступі заступник декана Ігор Буцик звернув увагу студентів та наставників на початок і закінчення навчального семестру, що розпочнеться з 6 лютого у дистанційному форматі за розкладом знаменника. Також Ігор Михайлович окреслив специфіку вивчення студентами-магістрантами вибіркових дисциплін, ознайомив із розкладом навчальних занять, а також з графіком і особливостями практичної підготовки. Крім того, на зустрічі було приділено увагу питанням отримання соціальної стипендії, її термінів, оформлення документів, а також підтримання порядку у студентських гуртожитках, організації активної діяльності студентських рад. Вказані питання піднімав у своєму виступі заступник декана Богдан Назаров.

  Заступник декана Світлана Харченко анонсувала наукові заходи, що проводять кафедри гуманітарно-педагогічного факультету. Зокрема про дві конференції, які відбуватимуться у цьому місяці: 7-8.02.2023 «Адаптивні процеси в освіті» та 23.02.2023 «Трансформація системи міжнародних відносин в умовах російсько-української війни» (до дня спротиву окупації Автономної республіки Крим та м. Севастополя)». Світлана Василівна зазначила про кількість балів за кожен вид наукової роботи і нагадала про правила проживання у гуртожитку та відповіла на поставлені запитання.

  Заступник декана Наталія Шевченко закцентувала увагу студентів та наставників на важливості та терміновості ліквідації фінансової та академічної заборгованості, на необхідності щомісячного подання документів для отримання студентами додаткових балів. У своїй доповіді Наталія Володимирівна наголошувала на можливостях студентів подавати заявки до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти України щодо участі у конкурсах з отримання права увійти до складів експертів з акредитації освітніх програм з числа здобувачів вищої освіти.
  На прохання деканату на зустріч було запрошено заступника завідувача кафедри військової підготовки, полковника Олександра Григоровича Максименка, який надав вичерпну інформацію про підготовку офіцерських кадрів в університеті, перспективи вступу та особливості навчання на кафедрі військової підготовки, а також представив контактні давні для консультування вступників: тел. (044) 527-89-93, 527-89-92, 527-89-94; e-mail: [email protected].
  Під час зустрічі наставники та старости академічних груп ставили цікаві, актуальні для них питання та надавали власні пропозиції. Зокрема на питання, щодо нарахування додаткових балів відповіли представники студентської організації НУБіП України Калініченко Олександра та Вернидуб Софія, які доповіли про внесенні зміни до рейтингового положення та презентували правила користування листом реєстрації студентів університету.
  Варто відзначити активну участь всіх учасників зустрічі, їх оптимістичний настрій та цілеспрямованість на навчання та активну роботу. Кожен учасник освітнього процесу розуміє свій внесок у підтримку освітнього фронту. Всі ми віримо в нашу перемогу та дякуємо ЗСУ за можливість жити, навчати і навчатися у вільній, соборній і процвітаючій Україні.

Наталія Шевченко,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook