Міжнародний досвід здобувачів наукового ступеня «доктор філософії» (PhD) кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві

3 лютого 2023 року
«Українська освіта поранена, але жива і бореться»
С. Шкарлет
  З 24 лютого 2022 року українська наука, як і в цілому наша держава, постала перед надскладними завданнями: як зберегти спокій і мотивацію до роботи й науки? У який спосіб набути нових знань, умінь і навичок? І науковці різних рівнів, попри всю складність подій, продовжують свою діяльність.
  Впродовж усього періоду навчання в аспірантурі здобувач вищої освіти ступеня доктора філософії зобов’язаний виконати всі вимоги освітньо-наукової програми, зокрема здобути теоретичні знання, вміння, навички та інші компетентності, достатні для продукування нових ідей, вирішення комплексних проблем у галузі професійної та дослідницько-інноваційної діяльності, оволодіти методологією наукової та педагогічної діяльності, а також провести самостійне наукове дослідження, результати якого мають наукову новизну, теоретичне та практичне значення, та захистити дисертацію – це якщо говорити сухою мовою стандарту. Але навіть в ці тяжкі часи здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії під час навчання та наукової компоненти повинні винаходити можливість всебічного особистого розвитку, формуванні власного ім’я, як представника потужного науково-дослідницького університету, інформувати про свою діяльність міжнародні наукові кола, достатньо активно приймати участь у різнопланових практичних і теоретичних заходах.
  Так, здобувачка вищої освіти ступеня доктора філософії першого року навчання славетного Національного університету біоресурсів і природокористування України факультету тваринництва та водних біоресурсів Наталія Бевз з перших тижнів навчання за спеціальністю 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва проявила неабияку зацікавленість у науковому пошуку та практичній реалізації своїх експериментальних досліджень. Маючі особисте відношення до співпраці з тваринницькими підприємствами України в рамках проєктів з впровадження та реалізації безпечних, природніх стимуляторів росту зарубіжного виробництва, зокрема походження країни – Індія, спонукає молодого науковця-дослідника до активного вивчення світового досвіду і реалізації своїх наукових гіпотез.
  Враховуючі ці аспекти, здобувачка вищої освіти ступеня доктора філософії кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Бевз Наталія (науковий керівник – доктор с.-г. наук, професор Лихач Вадим) прийняла участь у виставці-ярмарці світового рівня IPPE International Production and Processing Expo (IPPE Expo) 24-26 січня 2023 року Атланта, штат Джорджія, США із залученням представників аграрного бізнесу, практиків і науковців з більш ніж 120 країн світу.
  IPPE Expo є найбільшим у світі заходом у галузі птахівництва, виробництва м’яса та кормів для с.-г. тварин. IPPE 2023 зустріло світову аудиторію професіоналів у галузі птахівництва, тваринництва та годівлі сільськогосподарських тварин і птиці, а також представило найновіші галузеві технології, рішення, процеси, дослідження, послуги та нові продукти. Найголовніше, що в рамках виставки-ярмарку відбувалися освітні семінари за фаховими темами, щоб тримати представників галуззі в курсі останніх інновацій та оновлених правил та політики агропромислового комплексу в міжнародній площині – як вплив на майбутній бізнес. Зроблено позитивний крок до співпраці Україна – Світ, а саме позитивна, продуктивна зустріч з викладачами аграрного університету Джорджії (Коледж сільськогосподарських та екологічних наук).
  У форматі даної події, паралельно відбувалися круглі столи США-Індія-Україна з питань освіти, науки та аграрного виробництва за менторства університету Св. Хавьера (м. Мумбаї, Індія), в якому пані Наталія також прийняла участь.
 
  Зроблено виступ з інформацію про стан тваринництва в Україні (за даними статистики) враховуючі реалії сьогодення, проінформовано колег про флагман аграрної освіти та науки – НУБіП України і болючого питання – війни в Україні щодо варварського вторгнення країни-агресорки в Україну та ін.
  Необхідно зазначити, що початок року для наших науковців вдалий, продуктивний, котрий спонукає на подальшу титанічну роботу на благо вітчизняної освіти і науки за її міжнародного визнання та підтримки.
  Тримаємо освітянський та науковий фронт, віримо в ЗСУ!!!
 

Буде сало, буде хліб – vivat славетному НУБіП!

Все буде – Україна!

 
 
Вадим Лихач,
в.о. завідувача кафедри технологій у птахівництві,

свинарстві та вівчарстві 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook