Відбулось засідання Наглядової ради освітнього проєкту «Агрокебети»

3 лютого 2023 року
  31 січня 2023 року відбулось засідання Наглядової ради проєкту "Агрокебети", який опікується підготовкою фахівців магістерського рівня вищої освіти освітньої програми "Адміністративний менеджмент".

  Ключовими питаннями порядку денного були:

  • підведення підсумків випуску студентів 2022 р.;
  • поточна ситуація в навчальному процесі та плани на 2 семестр;
  • про організацію практичного навчання студентів (квітень-жовтень 2023 р.);
  • затвердження плану роботи Наглядової ради на поточний 2023 рік.

 

  У зустрічі взяли участь:

  • Алекс Ліссітса, голова Наглядової ради, генеральний директор компанії ІМК, член Ради роботодавців факультету аграрного менеджменту НУБіП України;
  • Анатолій Циркун, керівник проекту "Агрокебети", генеральний директор агенцій "УКАБ Івент", "УКАБ Тревел";
  • Тетяна Іщенко, директор Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» МОН України; 
  • Олена Волошина, керівник діяльності Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні; 
  • Інна Мєтєлєва, заступник голови з питань AgriFood Tech в Українській асоціації фінтех та інноваційних компаній (UAFIC), ексзаступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства;
  • Володимир Коломоєць, партнер по роботі з клієнтами та керівник офісу Padersen & Partners в Україні;
  • Анатолій Остапчук, декан факультету аграрного менеджменту НУБіП; 
  • Алла Кравченко, заступник генерального директора УКАБ з міжнародної діяльності;
  • Олена Ковтун, гарант ОП "Адміністративний менеджмент", програмний координатор проекту "Агрокебети".

  Під час зустрічі були розглянуті питання щодо організації навчального процесу у 2022-2023 н.р. в умовах нових викликів та реальності, спричиненою війною. Була зроблена презентація по результатах попереднього випуску студентів 2021 року вступу та розглянуті пропозиції щодо необхідності оптимізації змісту та наповнення ОП "Адміністративний менеджмент".

  Анатолій Циркун презентував результати анонімного опитування випускників 2022 р. та учасниками зустрічі були обговорені питання щодо готовності залучення в агросектор найкращих та мотивованих студентів. 

  Випускники також в анкеті зазначили пропозиції, які б, на їх думку, підсилили якість та унікальність навчання на ОП "Адміністративний менеджмент".

  Учасники зустрічі звернули увагу на необхідності та важливості дотримання запланованих графіків проходження практики під керівництвом менторів під час всього виробничого циклу в рослинництві в агробізнесі протягом квітня-жовтня поточного року.

  Були розглянуті особливості проходження практичного навчання в умовах воєнного стану. Також було наголошено на необхідності збереження змістового наповнення програми та максимального залучення практиків до процесу підготовки студентів.

  Алекс Ліссітса зауважив щодо складної ситуації, яка наразі складається в аграрному секторі економіки в умовах дії воєнного стану.

  Також він повідомив, що в результаті започаткованої фандрейзингової кампанії йому вдалось залучити грантові кошти від Сіплки Шведських фермерів та компанії Vaderstadt для підтримки кращих студентів проєкту "Агрокебети". 

  Володимир Коломоєць зазначив, що серед вимог, якими рейтингуються студенти проєкту, обов'язково має залишитись рівень володіння англійською мовою, тому що без цих знань немає перспектив для майбутньої інтеграції таких випускників на сучасному ринку праці. Володимир також запропонував започаткувати практику надання іменної стипендії проєкту "Агрокебети" успішним студентам від компаній-партнерів.

  Тетяна Іщенко звернула увагу на те, що існує нагальна необхідність імплементації досвіду проєкту "Агрокебети" та формування освітньої траєкторії для студентів освітнього рівня "Бакалавр" саме для тих здобувачів, хто вже має освіту фахового молодшого бакалавра. Це дозовлить зберегти і ступеневість освіти, і максимально залучити до співпраці з аграрним бізнесом мотивованих випускників коледжів та технікумів.

 Анатолій Остапчук підтримав пропозицію та повідомив, що факультет наразі вже розпочав роботу над розробкою такої програми. А також повідомив про те, що змінено Правила прийому та наголосив, що поточного року для вступників для здобуття рівня вищої освіти "магістр" на базі бакалаврату необхідно скаладати ЄВІ з іноземної мови та ЄФВВ.

  Інна Мєтєлєва та Олена Волошина зазначили на необхідності залучення грантової підтримки від фондів ЄС та USAID, мотивації і відзначенням кращих представників. 

  Присутніми було наголошено на готовності взяти участь в якості гостьових лекторів у відкритих подіях, які організовує проєкт "Агрокебети". Тож очікуємо від членів Наглядової ради активної участі. 

 Першим таким заходом у 2023 році буде лекція Володимира Коломойця 02.02.2023. Наступною бьуде зустріч з Дмитром Скорняковим, СЕО компанії HARVEAST.

  Головним завданням проєкту залишається пошук мотивованого студента, який після закінчення навчання на ОП "Адміністративний менеджмент", буде одразу готовий включитись в активну роботу компанії свого ментора.


Олена Ковтун,
гарант ОП "Адміністративний менеджмент"

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook