На факультеті тваринництва та водних біоресурсів успішно пройшла міжнародна науково-практична конференція «Animal science: «Sustainable livestock production and animal welfare»

22 січня 2023 року
  Відповідно до поставлених цілей «Голосіївської ініціативи 2025» та з метою привернення уваги до вітчизняної науки у розрізі відбудови України 17 та 18 січня 2023 року було проведено Міжнародну науково-практичну онлайн-конференцію організовану факультетом тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України та Департаментом молекулярних наук Шведського аграрного університету.
 Міжнародний захід об’єднав провідних вчених, науковців, викладачів закладів вищої освіти та аспірантів України, Швеції, Польщі, Чехії, Естонії, Литви, Данії, Словенії, Шрі Ланки, Молдови, Казахстану, Азербайджану, Ефіопії та Сполучених Штатів Америки.
  Сьогодні надзвичайно важливим є дух об’єднання заради створення єдиного фронту відповіді на виклики сьогодення. Всупереч щоденній боротьбі за життя ми твердо йдемо до нашої спільної Перемоги піднімаючи аграрний сектор економіки, науку і освіту на вищі щаблі організації та розвитку. Так, вимога для суб’єктів господарювання галузі тваринництва України введення норм благополуччя тварин у технологію виробництва до 2026 року зумовлює ряд задач перед вітчизняною наукою. Саме тому, науковці нашого університету об’єдналися із носіями кращих світових практик для підняття питання сталого розвитку та благополуччя тварин.
  Завдяки науковому визнанню, авторитету та підтримці ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка, проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадима Кондратюка та декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Руслана Кононенка вдалося зібрати понад 100 учасників конференції із 14 країн світу!
  Впродовж активних та насичених двох днів конференції доповіді представили всі заявлені спікери, серед яких Simon Tobias Höxter, Galia ZamaratskaiaUliana Gottlieb (Swedish University of Agricultural Sciences), Janak Vidanarachchi (Department of Animal Science, University of Peradeniya, Sri Lanka), Malgorzata Korzeniowska (Wroclaw University of Environmental and Life Sciences), Martin Knicky (RISE Research Institutes of Sweden), Kadyrzhan Makangali (S.Seifullin Kazakh Agro Technica), Ayaz Mammadov (Khazar University, Azerbaijan), Martin Krøyer Rasmussen(Aarhus University, Denmark) та інші. Серед українських вчених доповідь представили професори Сергій Рубан, Андрій Гетя, Віталій Недосєков, Роман Кулібаба, Ірина Баньковська, доцент Наталія Грищенко та інші. Від виробничого сектору на поставлені задачі конференції доповіли президент Асоціації свинарів України Оксана Юрченко, власник одного з провідних інноваційних підприємств України CEO ”Geozem-Makariv” Kornelii Kurmei та представники компанії AVA GROUP Віталій Шкарбан, Костянтин Махно і Юрій Позняковський. Не дивлячись на досить суттєву різницю у часових поясах усі учасники конференції приймали активну участь у її роботі впродовж двох днів.
  Міжнародна конференція стала платформою та поштовхом для обміну безцінним науковим досвідом, а матеріали доповідей найближчим часом будуть викладені у збірнику тез конференції.
  Організатори заходу твердо переконані, що пройшовши через тернистий шлях боротьби за життя та свободу, сумлінно працюючи щодня на відбудову країни неодмінно буде досягнуто омріяне благополуччя під мирним небом України.
 
Наталія Грищенко,
голова ради молодих вчених
факультету тваринництва та водних біоресурсів

  


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook