«Снайпер НУБіП України» — військово-спортивні змагання з вогневої підготовки серед студентів НУБіП України

8 грудня 2014 року

      4 грудня відбувся практичний етап військово-спортивних змагань з вогневої підготовки серед студентів НУБіП України «Снайпер НУБіП України» приурочений Дню Збройних Сил України.
     Організаторами заходу виступили ректорат університету, ННЦ виховної роботи та соціального розвитку, кафедра військової підготовки та кафедра фізичного виховання.

     

     Учасники демонстрували навички у збиранні-розбиранні макету автомата Калашникова та спорядженні магазину до нього, стрільби з пневматичної зброї. Змагання організовувались з метою військово-патріотичного виховання молоді — майбутніх захисників Вітчизни, формування любові до своєї Батьківщини, виховання поваги до героїчного сьогодення українського народу, відданості його традиціям та надбанням. Військово-патріотичне виховання молоді та активна життєва позиція щодо захисту нашої України сьогодні актуальні як ніколи. Крім юнаків, свої вміння в військовій справі продемонстрували Черкашин Дмитро Костянтинович директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку, а також Костенко Микола Петрович в.о. завідувача кафедри фізичного виховання. Вони вміло розібрали та зібрали автомат Калашникова. 

          

     Справедливими суддями таких змагань та справжніми асами військової справи у змаганні зі стрільби — підполковник Прокоф'єв Анатолій Володимирович, старший викладач кафедри фізичного виховання Семерунь В'ячеслав Зіновійович; у спорядженні магазину патронами — полковник Герасименко Роман Олексійович; у змаганні зі збірки та розбірки автомата — полковник Чернишенко Валерій Володимирович.

     Захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі в усі часи був покликанням та обов'язком справжніх чоловіків. Наші студенти-захисники завжди мала сильні спортивні навички та відмінну обізнаність військової справи. Тож учасники чемпіонату у повному спектрі продемонстрували силу, витривалість й прагнення до перемоги.

         

     Але, не зважаючи на напружену боротьбу в індивідуальній першості, місця розподілилися наступним чином:

збирання-розбирання автомата:
3 місце з результатом 57,3 секунди займає Жовтий Олександр, студент факультету конструювання та дизайну машин і систем природокористування;
2 місце з результатом 53,1 секунди посідає Охріменко Олександр, студент факультету ветеринарної медицини;
1 місце з результатом 52 секунди виборює Негря Іван, студент факультету екології і сталого розвитку;

спорядження патронами:
3 місцеНегря Іван, студент факультету екології і сталого розвитку, з результатом 41,5 с;
2 місцеЗіневич Ярослав, студент лісогосподарського факультету, з результатом 37 с.
 

     І найвищий щабель завдяки відмінній фізичній підготовці та спритності зайняв Ващенко Роман, студент лісогосподарського факультету, з майже професійним результатом 33 секунди.
 

Стрільба. Результат 48 очок із 50 показали такі учасники: Кучинський Борис, студент факультету ветеринарної медицини; Негря Іван, студент факультету екології і сталого розвитку; Криворот Іван, студент факультету інженерії агробіосистем; Ячменник Павло, студент агробіологічного факультету.

Вітаємо всіх учасників, захисників батьківщини, які опановують нелегку майстерність військової справи!

Від Вас залежить суверенність нашої держави, мир і спокій українського народу!


Наступний етап (теорія) буде проводитись 08.12.14 року о 1600 год. у навчальному корпусі № 12, конференц зал (1 поверх).

Аліна Шабельна,
фахівець відділу виховної роботи та студентських справ

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook