Семінар-навчання для членів студентської профспілкової організації та активістів студентського самоврядування Національного університету біоресурсів і природокористування України за підтримук 3F – Об’єднаної федерації Данських робітникі

21 грудня 2022 року

 Семінар-навчання для членів студентської профспілкової організації та активістів студентського самоврядування Національного університету біоресурсів і природокористування України за підтримук 3F – Об’єднаної федерації Данських робітникі

21 грудня 2022 року на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України пройшов семінар для студентського активу університету під назвою «Чим корисні профспілки. Ключові аспекти для працюючих в Україні та за кордоном». В роботі семінару взяли участь представники студентського самоврядування.


На початку заходу, із вітальним словом до присутніх звернувся голова Первинної профспілкової організації студентів та аспірантів Національного університету біоресурсів і природокористування України Олексій Олегович Мельник, який був модератором семінару.

Після представлення програми семінару до виступу був запрошений проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку НУБіП України Вадим Анатолійович Ткачук, який розповів учасникам семінару про роль університету в підтримці студентів підчас перебування на закордонних підприємствах. Також вадим Анатолійович поділився власним досвідом роботи з 3F підчас перебування на посаді голови Первинної профспілкової організації студентів.


Далі слово було надане голові Київської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу Василю Миколайовичу Хвостікову, який розповів про роль профспілки АПК України в підтримці працюючих та співпраці з навчальними закладами Київщини на прикладі Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Також з доповіддю виступив Олексій Андрійович Муравський, який поділився своїм досвідом роботи в Профспілковій організації студентів та аспірантів НУБіП України, яку він очолював впродовж 2003-2020 років.

Після перерви до слова була запрошена Анастасія Петрівна Ляшко, яка розповіла про переваги та недоліки роботи в Україні та за кордоном, також вона
ознайомила учасників семінару із діяльністю профспілок Європейського союзу та досвід Данії на прикладі Об’єднаної федерації Данських робітників «3F Fagligt Fælles Forbund». Анастасія Петрівна розповіла присутнім про історію утворення найчисельнішого в Данії профцентру, ознайомила із організаційною структурою, фінансовими відносинами та основними напрямками діяльності Профспілки. 3F – найчисельніша профспілка в Данії, у якій налічується понад 60 місцевих профспілок по всій країні. Щороку 3F збирає майже 2 мільярди датських крон як компенсацію своїм членам. 3F була заснована 2004 р. в результаті злиття двох профспілок кваліфікованих робітників та жінок-робітниць, а 2007 р. до них долучилася третя профспілка - працівників ресторанної галузі. Усі ці профспілки проіснували понад 100 років, тому 3F має потужні профспілкові традиції та є впливовим гравцем на ринку праці. У структурі 3F основною рушійною силою є представники профспілки та профспілкові інспектори з охорони праці на підприємствах. Профспілка має також широку програму навчання, яка забезпечує оптимальну підготовку активістів для профспілкової діяльності. Члени 3F організовані в шість основних груп: працівники промисловості, транспортники, працівники бюджетного сектору, будівельники, працівники сфери послуг приватного сектору, працівники «зеленого» сектору (АПК).


Основні напрями діяльності 3F: укладання колективних договорів, страхування на випадок безробіття, профспілкова освіта та підвищення кваліфікації дорослих, участь і контроль за створенням належного виробничого середовища та соціальних умов праці, міжнародна діяльність та солідарність, інформаційна діяльність та робота із ЗМІ.
По завершенню семінару всі учасники отримали сертифікати та масу позитивних вражень від доповідей наших спікерів.


 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook