Дні відкритих дверей на механіко-технологічному факультеті

12 грудня 2022 року
   Всупереч діючим обмеженням та російській агресії, 8 і 10 грудня 2022 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, пройшли традиційні «Дні відкритих дверей».
   Після вітальних слів і вступної промови ректора університету Станіслава Ніколаєнка та загальноуніверситетського інформаційного блоку, механіко-технологічний факультет відвідали 59 студентів випускних курсів колежів та 92 майбутніх випускників шкіл України, яких приваблює інженерний напрямок діяльності суспільства. Приємно вражає той факт, що 16 школярів знайшли можливість, відвідати зустріч очно, тому заходи відбулися у змішаному режимі – з використанням дистанційного комунікатора та в очному форматі.
   Керівництво факультету, завідувачі кафедр та представники органів студентського самоврядування, висвітлили потенційним абітурієнтам основні напрямки, засоби та інструменти формування стійких особистостей інженерних і транспортних фахівців в умовах механіко-технологічного факультету.
 
  Декан Вячеслав Братішко розповів гостям про освітній процес, структуру факультету, його видатних випускників, які є відомими особистостями у політичному, громадському і науковому просторах України та світу. Майбутнім абітурієнтам були окреслені спеціальності, за якими факультет проводить освітню діяльність. Варто наголосити, що у вступній кампанії 2023-2024 навчального року на ОС «Бакалавр», поряд із спеціальностями 208 «Агроінженерія» та 275.03 «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)», факультет буде здійснювати набір і за спеціальністю 274 «Автомобільний транспорт», на яку наразі проходить процедуру відкриття.
 
   Заступники декана Ігор Сівак та Оксана Ачкевич відмітили, що стратегія факультету спрямована на залучення до навчання якісних, свідомих, цілеспрямованих випускників, які мають потяг до інженерної освіти і ставлять за мету особистий розвиток та пристойну роботу в аграрній чи транспортній галузях нашої країни або зарубіжжя. Щороку факультет разом з радою роботодавців забезпечує робочими місцями всіх своїх випускників у провідних вітчизняних та зарубіжних компаніях. Отже, забезпечення якісної підготовки фахівців – це відповідальність факультету перед роботодавцями та перед студентами, на що звертається потужна увага. 
 Завідувачі кафедр Юрій Гуменюк, Василь Хмельовський, Лілія Савченко, Євген Калінін та Іван Роговський представили гостям навчальні лабораторії факультету, матеріально-технічну та організаційні бази своїх підрозділів, забезпечення, можливості і перспективи освітнього процесу. Учні, які відвідали факультет очно, мали можливість, відчути себе операторами електричного трактора на кафедрі тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів.
   Із вуст майбутніх абітурієнтів звучало багато запитань, що приємно вражає. Видно, що гостей цікавить не абстрактивне уявлення про факультет, а необхідність пізнання факультету, як закладу майбутнього навчання.

  Бажаємо молодим людям, вдало зорієнтувати свій професійний світогляд, вірити у свої сили, відкривати в собі нові зацікавленості та успішно вступити до лав механіко-технологічного факультету, в мирній процвітаючій Україні, яка стійко перемогла ворожу навалу...

 
Ігор Сівак,
заступник декана
механіко-технологічного факультету

    


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook